Mesaj VIRAL al unui inspector școlar: "Am schimbat 8 miniștri, unii SEMIDOCȚI, certați cu limba română"

Liviu Ludovic / 15 aug 2019, 18:51 Salveaza PDF Comentarii

Fostul șef al Inspectoratului Școlar Județean Brăila, Cătălin Canciu, scrie, la final de mandat, că „a schimbat" în cei 4 ani opt miniștri (ai Educației -n.r.), "unii semidocți certați cu limba maternă". Canciu scrie că postul său nu va fi scos la concurs deoarece "PSD are nevoie de supuși". 

Într-un text postat pe pagina sa de Facebook, Cătălin Canciu, fostul șef al ISJ Brăila scrie, la final de mandat, despre politizarea sistemului de învățământ și despre lupta pe care a dus-o cu politicienii care doreau să instaleze în fruntea inspectoratului propriul om.

El declară că a refuzat să stea în genunchi pentru „a primi ceva din troaca politică a prezentului".

„Sfârșit de mandat! S-au încheiat patru ani frumoși în care am putut cultiva permanent o atmosferă de onestitate, corectitudine și echilibru, în care nu am stat niciun moment în genunchi pentru a primi ceva de la troaca politică a prezentului. Un mandat obținut curat prin concurs, în concurență cu un candidat susținut de PSD, într-o guvernare pesedistă. Patru ani de reușite, cu rezultate excelente la examenele naționale și concursuri școlare, proiecte pe care le-am inițiat și desfășurat cu succes, în pofida unui mediu ostil educației. Un mandat greu în care am opt miniștri, fiecare cu frustrările sale, unii semidocți certați cu limba maternă și logica bunului-simț, lipsiți de cultură și educație, alții , aproape toți adevărate ghiulele pregătite să se detoneze pentru a șubrezi sistemul de învățământ la maximum. Cu reguli schimbate din mers, cu o birocrație istovioare de cei peste 500 de funcționari ministeriali la care a trebuit să facem față (peste
60.000 de documente intrate și/sau ieșite din instituție în cei patru ani), cu legi într-o permanentă schimbare, imposibil de aplicat în care sintagma abundă, cu manuale de tot felul - greșite, de sport, unice și compendii etc.", scrie fostul șef al IȘJ Brăila.

"Cârpeli și populism ieftin"

 

De asemenea, Canciu spune că investițiile și reforma despre care se vorbește reprezintă „cârpeli și populism ieftin".

„Un mandat greu pentru că școala brăileană a primit doar firimituri pentru modernizare, pentru materiale didactice sau altceva pentru progresul ei. Doar cârpeli și populism ieftin! Chiar dacă au încercat să își bată joc de mine, demițându-mă de două ori, obligându-mă să-mi caut dreptatea prin sălile de judecată, procese pe care le-am câștigat pe linie, au reușit să construiască un om puternic care dacă ar avea posibilitatea să întoarcă Lumea în 2015, ar merge pe același drum pentru că în jurul lui sunt mulți, mulți semeni deosebiți care își doresc o altă Românie pentru care trebuie să lupte. Mulțumesc tuturor celor care au fost alături de mine cu gândul, cu fapta și cu sufletul!", a mai scris Cătălin Canciu.

Acesta a adăugat că multe persoane din afara sistemului de educație l-au întrebat de ce nu mai participă la un nou concurs și a răspuns că ar mai participa oricând, dacă acest lucru ar fi posibil: „Pesedeul și aliații săi nu au nevoie decât de supuși, motiv pentru care nu vor mai organiza niciodată vreun concurs și de aceea îi vor numi doar pe aceștia, pentru a-și rezolva interesele lor mărunte de pe plan local".

Cătălin Canciu a devenit cunoscut datorită luptei cu politicienii care au încercat să-l înlocuiască din funcție, dar nu au reușit, deoarece profesorul, ajuns în fruntea ISJ Brăila în urma unui concurs, s-a adresat instanțelor și judecătorii i-au dat dreptate, scrie Mediafax.

[citeste si]


Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt1
YesMy