EXCLUSIV  Mesaj dintr-un sat din România către politicieni: Rușine să vă fie! Să nu vă mai prindem pe aici!

StiriDiaspora Team |
Data actualizării: | Data publicării:
om
om

Pe adresa redacției Știridiaspora, am primit un mesaj al unei persoane care are bunicii într-un sat uitat de lume - Colți din județul Buzău, acolo unde nu și-ar fi închuit niciodată că ajunge pesta porcină.

După ce am verificat că informația este reală, am decis să publicăm mesajul.

”Am fost sunat în această dimineață de bunicii mei care stau în Colți, Buzău. Este un sat aflat la vreo 70 de kilometri de oraș. Abia ajungi cu mașina, dar iată că pentru pesta porcină nu contează nici drumurile neasfaltate, nici nimic. Bătrânii au 80 de ani. S-au trezit, de pe o zi pe alta, că porcul lor pe care l-au crescut cu atâta trudă va fi luat de autorități. Nu mă interesa subiectul până să aud că da, acest lucru se poate întâmpla oricui. Se pare că un om din Tulcea a venit în Colți cu un porc de acolo și l-a împărțit în sat cu rudele. Oribil. Acum toată lumea caută să-și taie porcii. Vor să salveze ce mai au de salvat, numai să nu vadă imaginea cu porcul luat din curte. Li s-a zis că patru ani nu mai au voie să aibă porc în curte! Păi în patru ani ei nici nu vor mai fi! Cine răspunde pentru dramele astea?

Pentru noi, cei din diaspora, cei care trăim în orașe, nu ne mșică subiectul ăsta până nu auzim că s-a întâmplat în curtea noastră. Nici nu vreau să le văd durerea din zilele astea. Am vorbit cu ei la telefon. Erau disperați să facă rost de o ladă frigorifică. Am sunat la Altex, iar aceștia pot livra în Colți abia peste patru zile. Mi s-a zis că este cerere mare în această perioadă fix pentru lăzi frigorifice... Oare de ce?!... Întrebarea este retorică. Cine plătește pentru aceste lucruri? Toată lumea își taie porcii în Colți. Probabil așa este peste tot. Oricum... îi taie degeaba pentru că nu se va putea ieși cu carnea din sat. Oare politicienii noștri ce vor mânca la Crăciun? Știm răspunsul, dar vor avea grijă și de bătrânii noștri care îi votează? Care își hrănesc porcii din gălețile roșii pe care ei le-au împărțit în campaniile electorale? Ajutați-ne cumva căci suntem disperați! Să le fie rușine tuturor politicienilor care ne conduc. Ei chiar nu știau de situația asta?! În campania electorală erau peste tot, în toate cătunele, acuma le este frică să mai pună piciorul acolo! Să nu vă mai prindem pe aici! Rușine să vă fie!”, a fost mesajul primit pe adresa redacției Știridiaspora.

Buzăul a intrat oficial în rândul județelor afectate de pesta porcină africană. Anunțul a fost făcut duminică dimineață de directorul DSV Buzău, în cadrul ședinței Comitetului Județean pentru Situații de Urgență.

Ziarele locale scriu că deocamdată, este vorba doar despre două gospodării. Dacă focarul nu se va extinde, nu se va trece la sacrificarea porcilor.

Preşedintele PSD Liviu Dragnea a anunţat, sâmbătă, că miniştrii trebuie să vină cu noi măsuri în ceea ce priveşte efectele pestei porcine, astfel încât fermierii să fie despăgubiţi corect, iar angajaţii rămaşi fără locuri de muncă să aibă soluţii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel