Mergeți în concediu în Grecia? Autoritățile impun restricții în Creta, în urma unui nou record de cazuri COVID

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
insula_creta_grecia
insula_creta_grecia

De miercuri, Grecia impune noi restricții în Creta, în urma înregistrării unui nou record de cazuri COVID-19. Mai mult, actualele restricții au fost prelungite pentru încă o săptămână.

Guvernul grec a impus de miercuri interdicţia de circulaţie nocturnă în provincia Retino, din Creta, şi a extins pentru încă o săptămână actualele restricţii în alte două regiuni: Chania şi Heraklion. Măsurile vin după o nouă creștere alarmată a cazurilor de COVID-19, care riscă să copleşească sistemul sanitar. Astfel, în Creta a fost interzisă circulaţia între orele 01:00 şi 06:00 dimineaţa, iar muzica este interzisă în localuri 24 de ore din 24.

În ultimele 24 de ore, Grecia a reportat un număr de 4.206 de noi îmbolnăviri, cea mai ridicată cifră din aprilie şi una dintre cele mai mari înregistrate de la începerea pandemiei de COVID-19. Insula Creta a înregistrat în ultimele săptămâni o escaladare a cazurilor care a făcut ca paturile de la terapia intensivă să fie ocupate în proporţie de 90%.

De la începerea pandemiei, Grecia a înregistrat 543.749 de cazuri. Aproximativ 58,5% din populaţie a primit cel puţin o doză de vaccin anti-COVID-19, în timp ce 55,2 % a fost vaccinată cu schema completă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel