Medicul italian cu 8 clase, dus la AUDIERI

Gabriel Nuță-Stoica |
Data publicării:

Matteo Politi, italianul care pretindea a fi medic de chirurgie plastică, a fost adus, miercuri seară, pentru audieri, la Secţia 4 Poliţie.

Italianul a fost depistat de poliţişti, în cursul dimineţii, în timp ce încerca să iasă cu trenul din ţară pe la Punctul de Frontieră Curtici. În vârstă de 38 de ani, el călătorea cu un tren InterRegio, pe relaţia Bucureşti - Budapesta.

El avea asupra sa un troler şi o geantă de voiaj.

Matteo Politi a lucrat ca medic de chirurgie plastică pentru cinci unităţi medicale din România fără să aibă acest drept. Acestuia i se atribuise un cod de parafă de către Direcţia de Sănătate Publică a Municipiului Bucureşti.

După dezvăluirile din presă, DSPMB a anunţat că a demarat o anchetă internă şi a sesizat Comisia de disciplină pentru analizarea modului în care un funcţionar public din cadrul Biroului de Informatică şi Biostatistică Medicală i-a atribuit italianului, în 23 martie 2018, codul de parafă.

Până la finalizarea cercetării, funcţionarul a fost mutat disciplinar în cadrul altui compartiment al DSPMB.

Ministrul Sorina Pintea a declarat că MS nu i-a echivalat diploma de studii presupusului medic italian. "A fost lăsat ilegal să opereze, pentru că nu poţi opera doar cu un cod de parafă. Ai nevoie de mai multe documente. (...) Cei care l-au angajat l-au angajat ilegal, dar şi aici ar trebui să vedem. Colegiul Medicilor nu a dat aviz de liberă practică", a precizat, marţi, Sorina Pintea.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel