Medicul epidemiolog Marinescu: Flacoanele primite de Remdesivir ajung pentru aproximativ 1200 de persoane

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
adrian_marinescu
adrian_marinescu

Primele şase mii de flacoane de Remdesivir de la Comisia Europeană au ajuns la spitalele din ţară care tratează cazuri mai grave de COVID-19.  Este primul medicament autorizat în Uniunea Europeană, insa nu este un antiviral miraculos.

 

Romania va primi peste 25.000 de doze de Remdesivir. Este a doua cea mai mare cantitate de medicament, după cea primita de Spania.

Adrian Marinescu, medic primar la Institutul de Boli Infecțioase „Matei Balș”, a explicat la TVR, ca prima tranșă de flacoane primite ajunge la aproximativ 1200 de pacienți, sunt 5 flacoane pentru fiecare.

„Vorbim de pacienții cu forme severe, asta nu înseamnă că nu ne-am dori ca într-un viitor apropiat să avem  și pentru cei care au forme medii. cei cu forme severe sunt primii care beneficiază, pentru că în cazul lor trebuie încercat absolut orice, pentru a rezolva situația. Din punct de vedere științific este singurul medicament care are niște lucruri serioase in spate, sunt niște studii care sunt in derulare. Este singurul care a fost aprobat și in SUA și în Europa, deci s-ar putea ca pe viitor să devină tratamentul standard”, spune epidemiologul Adrian Marinescu.

Asimptomaticii pot transmite boala

 

Medicul a mai atras atenția că asimptomaticii pot transmite boala. „Că într-adevăr asimptomaticul transmite într-o măsură mai mică, este un principiu în bolile infecțioase. Este altceva, dar asimptomaticul nu îl recunoaștem, este pe lângă noi, iar riscul transmiterii în momentul în care este un contact prelungit există, vorbim de familie, locul de muncă, la o terasă”, arată epidemiologul. Adrian Marinescu a mai explicat că un contact prelungit este acela care depășește 14-15 minute. Potrivit medicului 80% dintre persoanele infectate sunt asimptomatice.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel