Medicul Abed, fratele lui Hamude de la „Puterea dragostei”, acuzat că ar coordona afacerea cu spirtul contrafăcut ucigaș

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Oamenii legii au făcut noi descoperiri în ancheta afacerii spirtului contrafăcut Sante Med, care ar fi omoât deja 14 oameni. Ieri după-amiază, Satar Abdul Dawoud, zis „Abed”, s-a predat polițiștilor. El este fratele lui Hamude, de la emisiunea „Puterea dragostei”. Medicul Satar ar fi fost cel cu inițiativa „afacerii”.

Un medic ar fi fost cel din spatele afacerii cu spirtul ucigaș Sante Med! Conform declarațiilor date în dosar de unul dintre membrii rețelei, cel care ar fi pus la cale afacerea ar fi fost medicul Satar Abdul Dawoud, zis „Abed". Acesta s-a predat polițiștilor și este nimeni altul decât fratele lui Hamude, de la emisiunea „Puterea dragostei".

Abdul Dawoud ar fi fost cel care ar fi venit cu ideea de a vinde alcool metilic ca alcool etilic, încercând astfel să profite de pe urma pandemiei cu coronavirus. Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunal urmează să decidă ce se va întâmpla în continuare cu Satar Dawoud, zis „Abed", relatează BZI.ro.

Citește  și: Văduva românului mort după ce băut spirt, cu zâmbetul pe buze: "A băut fără mine. Vodka e apă, romul e colorant... spirtul e tărie"

Anchetatorii au constatat, din declarațiile date de unul dintre inculpați, că produsele achiziționate de firma ieșeană au fost distribuite mai multor agenți economici din Iași, Neamț, Vaslui și Suceava. La audieri, unul dintre arabi a dat vina pe celălalt. „Eu m-am certat cu Abed (Satar Dawoud, zis „Abed" – n.r.) din cauza faptului că acesta contraface spirt. Mi-a spus că nu e treaba mea și să tac din gură. În timp ce Abed turna alcoolul în butoiul albastru, o picătură mi-a sărit în ochi și m-a usturat toată ziua. Abed mi-a spus să nu mă spăl, că fac mai rău. Abed e doctor. În timp ce puneam capace la sticlele umplute cu lichidul fabricat, acesta îmi sărea pe piele și mi-a crăpat pielea pe mâini. În timp ce se fabrica spirtul, aveam o stare de rău. Domnul Abed are nevoie mare de bani, are datorii mari și, din cauza asta, m-a obligat să lucrez pentru el", a spus Fuad Ahmmed în fața anchetatorilor.

Peste 14 persoane și-au pierdut viața din cauza spirtului contrafăcut

 

Pe 15 aprilie, o femeie, a fost descoperită moartă, după ce consumase trei sferturi dintr-un PET cu „Alcool sanitar Sante Med". În aceeași zi, o altă femeie a fost descoperită moartă pe un pat din locuința sa din satul Brătești, comuna Stolniceni-Prăjescu. Unul din martori a fugit la locuința unui alt sătean, E.G., știind că și acesta consuma spirt, dar l-a găsit semi-conștient. Conform declarațiilor martorilor, a fost chemată o ambulanță, dar echipajul medical a considerat că nu se impune internarea. A doua zi, bărbatul a fost găsit mort.

Pe 23 aprilie, un alt bărbat i-a spus unui cunoscut că se simte rău. „Nu vă mai văd, nu văd nici televizorul... Văd camera, dar mă doare în interior!", le-a spus bărbatul apropiaților, ulterior vomând. După câteva ore, bărbatul a fost descoperit mort.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel