Medici din Marea Britanie avertizează că un al doilea val de coronavirus ar putea „devasta” Sistemul Națonal de Sănătate

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Foto ILUSTRATIV
Foto ILUSTRATIV

Doctorii fac apel la oameni să ajute la prevenirea unui al doilea val de coronavirus care ar putea ”devasta” Sistemul Național de Sănătate, pe fondul îngrijorărilor cu privire la mesajele mixte ale ale guvernului cu privire la măști și întoarcerea la muncă, relatează The Guardian.

Carrie MacEwen, președinta Academy of Medical Royal Colleges, a spus că medicii și personalul din sistemul sanitar se ”bazează total pe înțelegerea publicului că aceasta (pandemia de coronavirus, n.r) cu siguranță nu a dispărut și s-ar putea întoarce și provoca mai multă suferință pentru populație”.

Alison Pittard, șefa Facultății de Medicină de terapie intensivă, de asemenea a avertizat că Sistemul Național de Sănătate ar putea fi „copleșit” de un al doilea val care va coincide cu gripa sezonieră, iar asta va avea drept consecințe blocajului tratamentului pentru alte boli grave, inclusiv cancer.

Downing Street a spus că numărul infecțiilor scade cu o rată cuprinsă între 1 și 5% pe zi în Marea Britanie, potrivit HotNews.ro. Cu toate acestea, duminică, guvernul scoțian a confirmat o creștere în numărul noilor cazuri pentru a cincea zi la rând.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel