Medic român, prins de procurori că lua șpagă de la pacienți: „Doamne, dă-mi sănătate, bani mulţi, fereşte-mă de procurori“

Nicoleta Nicolau |
Data actualizării: | Data publicării:
Foto: ILUSTRATIV
Foto: ILUSTRATIV

Un medic român, prins cu șpagă de procurori, apare într-un dosar de ancheta cum se ruga cu voce tare în cabinetul lui, cerând Divinității bani mulți și să fie ferit de procurori. Oamenii legii l-au ridicat chiar din spital, iar în cabinet s-au găsit  aproximativ 70.000 de lei. 

Medicul Gheorghe N. este acuzat de numeroase fapte de corupție, în principal luare de mită de la pacienții pe care îi opera. El fost ridicat chiar din cabinetul său după ce poliţiştii şi procurorii au făcut percheziţii în spitalul Județean din Târgu Jiu.

Pe numele chirurgului s-au făcut patru denunțuri de la pacienți care susțin că nu ar fi fost operați dacă nu-i ofereau diverse sume de bani. Procurorii DNA au început atunci interceptarea acestuia. Monologul rostit cu voce tare de către medic când rămânea singur în cabinet este însă halucinant.

„Doamne, Maica Domnului, dă-mi sănătate, bani mulţi, fereşte-mă de boală, fereşte-mă de procurori, …!” recita medicul, potrivit Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj

O altă înregistrare surprinde tot un monolog al medicului în timp ce număra șpaga de la un pacient.

„Doamne, dă-mi sănătate, bani mulţi, fereşte-mă de procurori“



„Ce făcu?! Subţire de tot. 4… 5… 6… aaa, bun mă! Buuun! Mi-a dat 5 milioane, hai… păi da. Şase. Normal, trebuia să fie 6”, se bucura medicul în momentul în care număra banii primiți de la pacienți. 

De altfel, în cabinetul medicului anchetatorii au descoperit și un seif din care au ridicat aproximativ 70.000 de lei.

Nu este prima dată când Gheorghe Neață are probleme cu legea. În 2005, el a fost condamnat la închisoare cu suspendare și obligat să plătească 80.000 de lei daune unui pacient, după ce a efectuat o anestezie, în locul specialistului, iar pacientul a rămas paralizat, potrivit Realitatea Plus.

În ciuda gravității faptei, medicul Gheorghe Neață a continuat să opereze pentru că reprezentanții Colegului Medicilor nu i-au retras dreptul de practică. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel