Medic, revoltat că ambulanțele intra noaptea cu sirenele pornite pe poarta Spitalului: „Poate oamenii se odihnesc“

ambulanta accident rutier
ambulanta accident rutier

Un medic de la Spitalul Judeţean Galaţi a postat pe Facebook un mesaj în care le sugerează ambulanțirilor „să nu mai umble pe străzile goale cu sirenele pornite, în crucea nopţii când oamenii se odihnesc şi când n-au absolut nici o şicană în trafic”. Opinia sa a devenit virală, strângând sute de reacții contradictorii.

Dr. Paul Ichim, unul dintre cei mai cunoscuţi şi apreciaţi chirurgi gălăţeni, susţine că „noaptea oraşul este destul de liber, circulația devine sporadică, iar „ambulantele au semnele luminoase deschise, se văd de la distanţă”.

„Nici nu stiu cum să abordez problema, cât mai delicat să nu zdruncin ceva sensibilităţi, mai ales că mă adresez colegilor de la ambulanţă. Să mă explic. Nu înţeleg câteva chestii la utilizarea ambulanţelor. De ce este nevoie să intre urlând cu toate sirenele ambulanţa pe poarta Spitalului Judeţean? La intrare este urgenţă, oamenii se mişcă repede, iar disconfortul auditiv creat este prea mare pentru restul pacienţilor spitalizaţi şi chiar pentru personal”, scrie medicul pe Facebook.  

 „Nu înţeleg de ce unii trebuie să umble pe străzile goale cu sirenele pornite, în crucea nopţii, când oamenii se odihnesc şi când n-au absolut nici o şicană în trafic. Cred acei şoferi că aşa o sa fie lumea mai conştientă de munca lor? Fraţilor, oamenii deja sunt destul de educaţi în oraşul ăsta când este vorba despre serviciile de urgenţă, vă respecta deja, nu-i nevoie de stres acustic când nu-i nevoie!”, explică chirurgul.   

„<<În crucea nopţii>> când oamenii de odihnesc, lumea are nevoie de Ambulantă, suntem chemaţi în casele lor pentru ca au nevoie de ajutor. Dar vă spun eu că în această<>sunt şi participanţi la trafic care “plantează cruci” la propriu!! Sunt şi “Zmei” ,care circulă haotic, trec pe Roşu (apropo sunt semafoare care funcţionează 24/24, nu toate sunt pe intermitent după ora 23), nu acordă prioritate …merg cu muzica la maxim şi nu aud <>. (….) Mai sunt oameni care mai au mult până sa ajungă la ceea ce numiţi Dumneavoastră educaţie, atât intelectuală, cât şi in trafic!!”, este comentariul lui Aurelian D.

Continuarea, pe Adevărul.ro 

[citeste si]

 


Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy