Măsuri luate de Grecia pentru siguranța turiștilor. Anunţul ministrului grec al tursimului

Nicoleta Baciu |
Data actualizării: | Data publicării:
insula_grecia
insula_grecia

Autoritățile Greciei au implementat protocoale de sănătate și măsuri de limitare a răspîndirii COVID-19 și monitorizează mereu situația în locurile cu risc sporit, acționând unde este cazul, a declarat ministrul grec al turismului, Haris Teoharis.

 

Potrivit ministrului, situația cu privire la coronavirus în Grecia este una dintre cele mai favorabile din Europa. Numărul cazurilor de înfectări continuă a fi mult mai mic decât în alte țări ale UE.

Grecia ocupă locul cinci în Europa în ceea ce privește numărul de teste efectuate. În fiecare zi, în țară se efectuează 16 mii de analize, inclusiv opt mii - la punctele de frontieră. Potrivit lui Teoharis, majoritatea cazurilor de îmbolnăviri nu sunt cauzate de turismul de intrare, ci de faptul că oamenii nu respectă regulile de protecție a muncii și tehnica de siguranță, scrie ria.ru

Astfel, conform datelor ministerului protecției civile din Grecia, în perioada 1 iulie-30 august, la punctele de intrare în țară a fost realizate 406 857 controale ale vizitatorilor care sosesc, dintre care în doar 853 cazuri a fost detectat coronavirus. În total, de la 1 iulie, momentul reluării serviciilor aeriene internaționale, țara a primit peste 3,2 milioane de oaspeți străini. Numărul total de persoane care s-au îmbolnăvit de coronavirus s-a apropiat de 10,8 mii de persoane.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel