Măsură drastică în Israel: Toate persoanele care intră în țară, băgate în carantină

Liviu Ludovic |
Data publicării:
Foto ILUSTRATIV
Foto ILUSTRATIV

Autorităţile israeliene au dispus, luni, plasarea în carantină timp de 14 zile a tuturor persoanelor care ajung în Israel sau repatrierea străinilor care nu au spaţiu de caratină pe teritoriul israelian. 

"După o zi întreagă de discuţii complexe, am luat o decizie: orice persoană care ajunge în Israel din străinătate va intra în carantină timp de 14 zile. Este o decizie dificilă, dar este necesară pentru menţinerea sănătăţii publice, care este cel mai important lucru. Decizia va fi în vigoare în următoarele două săptămâni", a declarat luni seară premierul în exerciţiu al Israelului, Benjamin Netayahu, citat de site-ul Ynetnews.com.

Măsura carantinei li se va aplica tuturor persoanelor care sosesc în puncte vamale israeliene. Cetăţenii străini care vor să intre în Israel vor fi întrebaţi dacă au spaţiu pentru a sta în carantină 14 zile. În cazul în care nu pot demonstra că au la dispoziţie spaţii de carantină în Israel, străinii vor fi repatriaţi, a comunicat Ministerul israelian al Sănătăţii, conform cotidianului Times of Israel.

Potrivit estimărilor Ministerului israelian al Finanţelor, impactul financiar al măsurilor de carantină va fi de 4,9 miliarde de shekeli (1,4 miliarde de dolari), informează Channel 12, potrivit Mediafax.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel