Maroc: Speranța pentru supraviețuitorii seismului devastator scade de la o zi la alta

Nicoleta Baciu |
Data actualizării: | Data publicării:
Maroc. Speranța pentru supraviețuitorii seismului devastator scade de la o zi la alta. Sursa foto: freepik.com
Maroc. Speranța pentru supraviețuitorii seismului devastator scade de la o zi la alta. Sursa foto: freepik.com

Un cutremur a zguduit Marocul, vineri seara, 8 septembrie 2023. Aproape 3.000 de decese au fost acum confirmate. Deși mai multe țări, inclusiv Austria și Germania, au oferit asistență, Marocul a acceptat inițial doar sprijin din patru țări.

Coordonatorul internațional de ajutor de urgență Heinz Wegerer, prezent la fața locului, spune că situația este critică. Numărul morților după cutremurul devastator din Maroc a crescut la 2.901. Peste 5.000 de persoane au fost rănite.

În a patra zi după cutremurul sever, speranța de a găsi supraviețuitori sub dărâmături scade din ce în ce mai mult. Coordonatorul internațional de ajutor de urgență Heinz Wegerer descrie situația de la fața locului: „Chiar înainte de cutremur, epicentrul din Munții Atlas era greu de accesat. În sate sunt drumuri neasfaltate, care au fost complet distruse de cutremur. Este greu să ajungi în aceste sate”. Supraviețuitorii trebuie acum să-și îngroape morții. În zona este o lipsă de hrană și apă.

Cutremur în Maroc: peste 2.100 de morți și 2.400 de răniți. Operațiunile de salvare continuă

„Societatea civilă este mobilizată, există o mare solidaritate. Ca organizație internațională caritabilă, dorim să menținem în continuare proviziile împreună cu organizațiile locale”, a spus Wegerer.

 

Guvernul sub presiune


Cutremurul care a avut loc în Maroc, vineri seara, 8 septembrie, a fost descris ca fiind cel mai grav din ultimele decenii. Având în vedere această situație disperată în zonele devastate de seism, guvernul marocan este sub presiune  pentru a accepta mai mult ajutor internațional.

Strigăt de disperare din partea Marocului: „Avem nevoie de ajutor, nu doar de promisiuni”. Peste 2500 de persoane s-au stins din viață după cutremur

Până acum, Marocul a acceptat doar sprijinul din patru țări:  Spania, Marea Britanie, Qatar și Emiratele Arabe Unite. Oficialii din țară au justificat acest lucru spunând că, în opinia lor, ar fi prea haotic dacă echipele din toată lumea ar ajunge brusc în Maroc.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel