Mark Zuckerberg anunță concedierea a 11 000 de angajați

Bogdan Bolojan |
Data publicării:
Suma uriașă de bani pe care Mark Zuckerberg a pierdut-o după ce Facebook și Instagram s-au prăbușit
Suma uriașă de bani pe care Mark Zuckerberg a pierdut-o după ce Facebook și Instagram s-au prăbușit

Compania Meta concediază peste 11 000 de angajați. Salariații au primit deja scrisorile acasă. 

Meta, compania-mamă a Facebook, Instagram şi WhatsApp, a anunţat reducerea personalului său cu 13%, adică peste 11.000 de angajaţi. CEO-ul companiei, Mark Zuckerberg, într-o scrisoare către angajaţi, a declarat:

"Astăzi vă împărtăşesc unele dintre cele mai dificile schimbări pe care le-am adoptat în istoria Meta. Am decis să reduc echipa noastră cu aproximativ 13% şi să trimit acasă mai mult de 11.000 dintre angajaţii noştri talentaţi", scrie Zuckerberg.

În scrisoare, Zuckerberg a vorbit şi despre luarea "unei serii de măsuri ulterioare, pentru a deveni o companie mai eficientă, prin reducerea cheltuielilor discreţionare şi extinderea blocării angajărilor până în primul trimestru", informează CNBC, citat de Rador. 

Concedieri masive în zona tech din SUA

 

Este prima concediere masivă din istoria de 18 ani a companiei americane şi vine după mii de concedieri la alte firme din sectorul tehnologic, cum ar fi Twitter şi Microsoft Corp.

Pandemia a majorat veniturile firmelor de tehnologie, dar capitalizarea lor bursieră a scăzut în 2022, din cauza inflaţiei ridicate şi a majorării rapide a dobânzilor.

"Nu doar comerţul online a revenit la tendinţele anterioare, dar scăderea activităţii economice, sporirea concurenţei şi o piaţă a publicităţii slabă au dus la o scădere peste aşteptări a veniturilor noastre", a afirmat directorul general Mark Zuckerberg, într-un mesaj adresat angajaţilor. "Am greşit în această problemă şi îmi asum responsabilitatea", a adăugat Zuckerberg.

Acesta a subliniat că firma trebuie să devină mai eficientă, iar resursele vor fi alocate "zonelor prioritare de creştere", cum ar fi inteligenţa artificială, reclame şi platforme de afaceri, precum şi proiectul metaverse.

Meta va plăti salariul de bază pentru 16 săptămâni plus două săptămâni suplimentare pentru fiecare an de serviciu, iar angajaţii beneficiază de costul asistenţei medicale timp de şase luni.

În viitor, Meta intenţionează să reducă cheltuielile discreţionare şi va extinde îngheţarea angajărilor în primul trimestru din 2023, conform Agerpres. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel