Mariupol și Republica Populară Donețk ar putea fi integrate, curând, în Rusia. „Referendum, pe 15 mai“

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Ocupanții vor să "integreze" Mariupol, împreună cu Republica Populară Donețk, în Rusia. "Referendumul ar putea avea loc încă din 15 mai“, anunță Consiliul municipal al Moscovei.

Ocupanții au intenția de "integrare directă" a Mariupolului în Rusia, iar primii pași au fost deja făcuți, data "referendumului" a fost stabilită pentru 15 mai. Primarul din Mariupol, Petro Andriușchenko, a scris despre acest lucru pe canalul său de Telegram, scrie UNN.

"Mariupol. Din toate punctele de vedere, ocupanții intenționează să integreze direct Mariupol în Rusia (împreună cu "RPD"- n.r. Republica Populară Donețk). Primul pas este trecerea la codul rusesc de comunicare mobilă", a scris Andriușcenko.

Potrivit acestuia, băncile rusești și instituțiile de învățământ superior vor putea intra în "RPD".

Mariupol și Republica Populară Donețk, ar putea fi integrate, curând, în Rusia

 

În ceea ce privește instituțiile de învățământ superior, Rusia va desemna o listă separată de instituții, care nu numai că vor recruta copii din teritoriile ocupate, dar vor funcționa și indirect pe teritoriul regiunii, a declarat primarul.

"Există informații despre intenția de a organiza și desfășura un referendum în Mariupol pentru a se alătura Rusiei", a spus el.

De exemplu, Andriușcenko a declarat că site-ul Mariupol 0629.com.ua a anunțat data de 15 mai.

"De asemenea, am primit în repetate rânduri informații de la surse că măsura autoproclamată numește chiar această dată. Nu putem nici confirma, nici infirma - continuăm să investigăm și să informăm", a spus el.

 

„Referendum, pe 15 mai“

 

Viceprimarul a declarat că fluturașii din școlile din raionul Mariupol și din Mariupol sunt semnate "Mariupol. Regiunea Rostov".

"Pe scurt, putem spune că va fi accelerată o anexare directă a Mariupolului la Rusia. Ce consecințe va avea acest lucru pentru noi? Niciuna. Pentru Mariupol în timpul ocupației? Și eu cred la fel", a declarat Andriușcenko.

Anterior, militanții susținuți de Rusia în Donbas au declarat că au blocat accesul la Facebook și Instagram în zonele pe care le controlează ilegal din 2014.

Așa-numitul "Minister al Comunicațiilor" al grupului "RPD" a declarat că această acțiune a fost luată "pentru a proteja locuitorii din "RPD" de informații interzise care le amenință viața".

La 11 ianuarie, unitățile controlate de Rusia în autoproclamata republică populară Donețk au anunțat că au blocat accesul la rețelele de socializare și pentru că acestea au răspândit incitarea la violență împotriva cetățenilor ruși.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel