Marea Britanie. Zeci de poliţişti din Londra, amendaţi pentru că s-au tuns în timpul lockdown-ului

Andreea Cosma |
Data publicării:

Treizeci şi unu de poliţişti londonezi au fost amendaţi cu 200 de lire sterline fiecare pentru că s-au tuns în timpul lockdown-ului la nivel naţional instituit în Regatul Unit din cauza pandemiei de COVID-19, informează DPA.

Poliţia Metropolitană a declarat că a primit un pont că mai mulţi angajaţi ai săi au fost tunşi de un frizer profesionist la o secţie de poliţie din estul Londrei pe 17 ianuarie, la 11 zile după intrarea Regatului Unit în cel de-al treilea lockdown, care a dus la închiderea, printre altele, şi a frizeriilor şi a saloanelor cosmetice.

Metropolitan Police a precizat că a lansat o anchetă şi a decis că 31 dintre angajaţii săi trebuie să primească o amendă.

Potrivit acesteia, cei doi poliţişti implicaţi în organizarea sesiunii de tuns au fost identificaţi şi informaţi că sunt cercetaţi pentru abateri.

Ţara a intrat în lockdown în urma unei creşteri a numărului de cazuri de coronavirus în decembrie. Restricţiile urmează să fie revizuite pe 15 februarie, însă ar putea dura cel puţin până la sfârşitul lunii martie, a declarat premierul Boris Johnson.

Potrivit ultimelor date publicate de guvernul britanic luni după-amiază, de la începutul pandemiei, 3,6 milioane de persoane au fost testate pozitiv pentru COVID-19 în Regatul Unit şi 98.000 au murit după ce au contractat virusul.

Între timp, peste 6,5 milioane de persoane au primit prima doză de vaccin împotriva COVID-19.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel