Marea Britanie: Un român care vindea țuică făcută în stilul tradițional, pericol-public în viziunea polițiștilor englezi

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Ionel F., un român de 46 de ani din Penrith, Anglia, a fost amendat de poliţişti după ce l-au surprins când  vindea țuică în magazinul pe care îl deține alături de familie.

Ionel F. este proprietarul Romanian World de pe King Street din Penrith, Anglia. În magazinul său, polițiștii au găsit mai multe canistredin plastic cu alcool, pe care le-au denumit „votcă din România“. În realitate, patronul român vindea țică, făcută în propria gospodărie, așa cum o fac și românii, după rețeta tradițională.

După ce i-au călcat prgul prima oară, Ionel a primit doar un avertisemnt. Însă bărbatul a continuat să comercializeze bărutura pentru care nu avea acte de provenineță, fapt dovedit a fi ilegal în Marea Britanie. Deși a încercat să ofere mai multe explicaţii, cum că în acele recipiente ar fi fost ulei pentru gătit sau că băutura era pentru uz propriu pentru  o sărbătoare în familie, oamenii legii nu au mai fost înduplecați.

Testele făcute pe loturile de băutură au arătat că alcoolul avea o concentrație de 40,5%, ceea ce este mai mare decât o sticlă standard de Smirnoff - care are în jur de 37,5%.

Acesta a fost amendat iar magistraţii englezi l-au condamnat la plata unei amenzi totle de 2.200 de lire sterline cu avertizare că riscă să ajungă după gratii dacă mai este prins încă o dată că vinde alcool în mod ilegal.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel