Marea Britanie: Trei români judecați în dosarul uciderii celor 39 de vietnamezi din „camionul morții“ din Essex

Nicoleta Nicolau |
Data actualizării: | Data publicării:

Doi români au pledat „nevinovat” în cazul „camionului morții” din Marea Britanie, în care au fost găsite cadavrele a 39 de migranți vietnamezi în data de 5 octombrie, relatează AFP. Un al treilea român nu a fost solicitat să depună mărturie.

Șoferul camionului frigorific în interiorul căruia 39 de migranți vietnamezi au fost găsiți morți la Essex, în apropierea Londrei, în octombrie, a pledat vinovat, miercuri, pentru ucidere din culpă în fața unei instanțe londoneze.

Irlandezul Maurice Robinson, în vârstă de 25 de ani, a fost găsit vinovat în noiembrie pentru implicarea într-un proces de imigrație ilegală din care avea câștiguri financiare importante.

Citește și: 39 de oameni, MORȚI într-un TIR din Londra. Poliția britanică arestează un al patrulea suspect 

Cadavrele înghețate a 31 de bărbați și 8 femei, inclusiv doi adolescenți în vârstă de 15 ani, au fost găsiți pe 23 octombrie în interiorul unui camion frigorific din industria industrială Grays, estul Londrei. Cauza morții celor 39 de victime închise în camion a fost o combinație de asfixiere și supraîncălzire. Cea mai tânără victimă avea 15 ani, iar doi dintre vietnamezi lucraseră și în România. Containerul frigorific sosise de la Zeebrugge, Belgia

În total, cinci persoane au fost acuzate în acest caz, printre care și 3 români. Pe lângă Robinson, ceilalți patru inculpați au apărut și prin conferință video, miercuri.

3 români judecați introducerea ilegală de migranți 

 

Gheorghe Nica, în vârstă de 43 de ani, de naționalitate română și britanică, a pledat nevinovat la acuzația de tentativă de ucidere din culpă și introducerea ilegală de migranți într-o altă țară.

Alexandru-Ovidiu Hanga, un român de 27 de ani, judecat și el pentru introducerea ilegală de migranți, a pledat nevinovat.

Un alt român, Valentin Calotă, în vârstă de 37 de ani, din Birmingham, nu a fost solicitat să depună mărturie despre acuzațiile împotriva sa.

Christopher Kennedy, un irlandez  în vârstă de 23 de ani, a pledat anterior că nu este vinovat pentru aceeași acuzație de introducerea ilegală de migranți.

Instanța penală trebuie să decidă în trei săptămâni pedeapsa împotriva lui Robinson. Procesul celorlalți inculpați este programat pentru luna octombrie.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel