Marea Britanie: Români cu case de miliarde în țară din falsificarea biletelor de tren la Londra

O grupare infracțională formată din trei români și un alt cetățen străin, carese ocupa cu faslificarea și comercializarea de tichete de tren contrafăcute în Londra a fost condamnată la un total de 24 de ani de închisoare. Românii aveau o avere colosală în țaa natală.

Potrviit The Telegraph, care citează Poliția Metropolitană, capul rețelei era Ștefan Covrig, care a fost reținut de poliție în România. Alătur de el au mai fost arestați fratele lui Ștefan, Sorin Covrig și un alt român, Ciprian Buda, care se cupau efectiv de confecționarea biletelor contrafăcute. Ștefan Covrig și Manuel Da Costa Silva se ocupau de distribuirea și comercializarea tichetelor de tren pentru rutele din Londra. 

Ștefan Covrig și Da Costa au primit câte șapte ani și jumătate de închisoare. Sorin Covrig și  Ciprian Buda au luat câte patru ani și jumătate de închisoare. Alte nouă persoane au fost arestate ulterior și condamnate vineri, 14 februarie. Totodată au fost confiscate case în valoare de 300.000 de lire sterline cumpărate de Covrig în România, precum și mai multe mașini scumpe folosite de Da Silva. 

Când poliția a descins în locuințele lui Ștefan Covrig, de 35 de ani, fratelui său Sorin, în vârstă de 23 de ani, și asociatului lor Ciprian Buda, în vârstă de 42 de ani, au descoperit cititoare de carduri, computere și imprimante cu care au imprimat bilete la scară industrială.

Rețeaua este acuzată că  tipărea bilete contrafăcute care conțineau datele abonamentelor săptămânale pentru călătorii în capitala britanică.  Activitatea lor a prejudiciat companiile feroviare londoneze cu aproximativ  8 milioane de lire sterline în cei trei ani de funcționare a schemei ilicite, între 2016 și 2019. Tichetele erau făcute în așa fel încât arătau că ar fi fost emise în stația Stratford. Poliția a găsit într-o casă din Brentford aproape 60.000 de tichete goale, care, dacă ar fi fost încărcate, ar fi putut costa până la 20 de milioane de lire sterline, având în vedere că un abonament pe o săptămână pentru zonele 1-6 din Londra costă 66 de lire sterline, explică Standard.co.uk

[citeste si]

Get it on App Store Get it on Google Play


  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

  TOP STIRI CELE MAI

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy