Marea Britanie. Sute de pasageri feroviari se luptă cu "haosul" de la London Euston pentru a ajunge acasă. Urmează o noua rundă de greve mâine

Alexandra Curtache |
Data publicării:

Utilizatorii căilor ferate au avut dificultăți în a ajunge acasă în această seară, deoarece serviciile au fost oprite înainte de greva de mâine, care va opri o mare parte din rețeaua națională. 

Multe dintre serviciile din țară se vor confrunta cu perturbări semnificative până la sfârșitul săptămânii, iar unele companii își îndeamnă clienții să evite călătoriile, cu excepția cazului în care călătoria lor este "absolut necesară". 

La sfârșitul săptămânii trecute, grevele au afectat persoanele care călătoreau la evenimente precum maratonul de la Londra, derby-ul de la Manchester și chiar conferința Partidului Conservator de la Birmingham. 

 

Grevă nouă miercuri, 5 octombrie 

 

Acum, navetiștii și utilizatorii de agrement care suferă de mult timp vor avea parte mâine un nou haos în ceea ce privește călătoriile, din cauza unei noi greve în cadrul disputei de lungă durată privind salariile, locurile de muncă și condițiile de muncă.

Membrii sindicatului șoferilor Aslef și ai Asociației personalului salariat din transporturi (TSSA) vor ieși în stradă, provocând perturbări majore ale serviciilor.

Secretarul general al Aslef, Mick Whelan, a declarat că disputa va continua acum până când guvernul va interveni.

El a îndemnat-o pe secretarul de stat pentru transporturi, Anne-Marie Trevelyan, să "ridice cătușele" de la companiile feroviare pentru ca acestea să poată face o ofertă salarială lucrătorilor.

'Mesajul pe care îl primesc de la membrii mei este că sunt implicați pe termen lung și, dacă este nevoie, vor ca acțiunea industrială să fie intensificată', a spus el.

 

Secretarul de stat pentru transporturi spune că există posibilitatea unei înțelegeri între firmele feroviare și sindicate

 

Secretarul de stat pentru transporturi, Anne-Marie Trevelyan, a indicat că există posibilitatea unei înțelegeri între firmele feroviare și sindicate, dar a subliniat că orice acord 'va necesita compromisuri'. 

Doamna Trevelyan a declarat membrilor conservatori care participă la conferința partidului de la Centrul Internațional de Convenții din Birmingham că 'ultimul lucru de care are nevoie țara în acest moment sunt mai multe conflicte industriale dăunătoare'.

În ceea ce privește grevele continue, ea a spus: "Cu cât mai repede putem rezolva aceste dispute, cu atât mai repede toate eforturile noastre vor putea fi cheltuite pentru ca economia noastră să funcționeze la viteză maximă".

În aplauzele publicului, ea a adăugat: "Vrem să transformăm industria feroviară pentru a o face sustenabilă pentru următorii o sută de ani, așa că ultimul lucru de care țara are nevoie acum sunt disputele industriale mai dăunătoare.

Mesajul meu către membrii sindicatelor este simplu: vă rog să vă ocupați locurile la masa negocierilor și să găsim o zonă de aterizare cu care să putem lucra cu toții. Să pedepsim pasagerii și să provocăm daune economiei noastre prin greve nu este răspunsul.

Pot să vă spun că există o înțelegere între sindicate și operatorii noștri de trenuri, este o înțelegere care va necesita compromisuri. Așadar, vreau să văd propuneri pozitive pentru a reduce aceste diferențe.

Solicit industriei să lanseze consultări privind reformarea furnizării de bilete în întreaga țară'.

După o "creștere uriașă a vânzărilor de bilete online... doar 12% din tranzacții au loc la casele de bilete, așa că trebuie să căutăm modalități de a ne adapta la această tendință", a adăugat ea.

 

Care sunt zonele afectate de greva mecanicilor de tren

 

Greva mecanicilor de tren va afecta Avanti West Coast, Chiltern, CrossCountry, East Midlands Trains, Greater Anglia (inclusiv Stansted Express), Great Western, Hull Trains, LNER, London Overground, Northern Trains, Southeastern, Transpennine Express și West Midlands Trains.

Membrii TSSA vor intra în grevă la CrossCountry și vor întreprinde alte forme de acțiune sindicală la mai mulți alți operatori.

TSSA plănuiește, de asemenea, acțiuni sindicale joi, vineri și sâmbătă, în timp ce membrii sindicatului Rail, Maritime and Transport din peste o duzină de companii feroviare și Network Rail vor intra în grevă sâmbătă.

 

Pasagerii sunt sfătuiți să verifice înainte de a călători miercuri și să aloce timp suplimentar pentru călătorie

 

Companiile feroviare care nu sunt implicate în grevă vor circula cu trenuri, dar se așteaptă ca acestea să fie aglomerate.

Este posibil ca serviciile să fie perturbate în dimineața zilei de joi, pe măsură ce muncitorii se întorc la serviciu.

Întreruperea va afecta meciurile de fotbal și ultima zi a conferinței Partidului Conservator de la Birmingham.

Daniel Mann, director de operațiuni în industrie la Rail Delivery Group, a declarat: "Aceste greve perturbă planurile de călătorie a milioane de pasageri și subminează întreprinderile care continuă să se lupte cu creșterea costurilor, iar această acțiune continuă nu va face decât să afecteze și mai mult redresarea căilor ferate.”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel