Marea Britanie. Supermarketurile ascund golurile de pe rafturi cu poze cu legume și fructe.

Mihaela Horchidan |
Data publicării:
Marea Britanie. Magazinele și supermarketurile caută 100.000 de muncitori sezonieri pentru Crăciun
Marea Britanie. Magazinele și supermarketurile caută 100.000 de muncitori sezonieri pentru Crăciun

Supermarketurile din Marea Britanie folosesc poze cartonate cu fructe, legume și alte produse alimentare pentru a ascunde spațiile goale de pe rafturi, scrie The Guardian. 

Lanțul de magazine Tesco a început să utilizeze imagini cu sparanghel, morcovi, portocale și struguri pe rafturile sale cu produse proaspete, declanșând glume pe rețelele de socializare, scrie The Guardian. 

În plus, și alți clienți au semnalat că au văzut morcovi falși în Fakenham, cartoane cu sparanghel în Londra, poze cu struguri în Milton Keynes și sticle 2D cu lichid de spălat în Cambridge. Și supermarketul Sainsbury’s a folosit poze cu ambalaje pentru a umple rafturile, potrivit ObervatorNews.

Strategia vine în contextul în care lipsa de șoferi de TIR, de muncitori în agricultură (culegători), ferme și fabrici de procesare a alimentelor (angajați pentru ambalatul produselor) duce la o lipsă de anumite articole și produse în supermarketuri. Mai mult, problemele din porturi, unde angajații încearcă să facă față creșterii livrărilor pentru sezonul festiv alimentează aceste lipsuri, scrie ObservatorNews.

 

Situația ar putea să se prelungească

 

Marea Britanie trece printr-o criză alimentară, iar imaginile cu rafturile goale fac înconjurul internetului. Multe produse deja nu se mai găsesc în supermarket-uri și magazine, așa că cetățenii nu știu ce să facă pentru a face rost de anumite alimente considerate la îndemâna oricui de către mulți oameni.

"Nu vom reveni la modelul vechi şi perimat al salariilor mici şi productivităţii reduse. Răspunsul nu este să revenim la imigraţia necontrolată pentru a menţine salariile mici, ci la controlarea imigraţiei şi la a nu o folosi drept scuză pentru a nu investi în forţa de muncă, în instalaţii şi echipamente.”, a declarat Boris Johnson.

De asemenea, Boris Johnson a vorbit și despre criza de aprovizionare din Marea Britaniei. În domenii precum transporturile rutiere sau abatoare nu se găsesc suficienți oameni pentru a lucra, însă șeful executivului de la Londra a insistat că viitorul o să fie unul mult mai bun.

Acesta le-a sugerat transportatorilor să ofere salarii mult mai mari pentru a rezolva problema deficitului de șoferi, fără a căuta forță de muncă mai ieftină peste hotare. Guvernul lui Boris Johnson a acceptat să ofere 5.000 de vize pentru șoferi străini, dar aceștia nu s-au înghesuit.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel