Marea Britanie: Român ucis cu brutalitate, din rasism. Revoltător: Ucigașul, eliberat pentru un botez

Bogdan Bolojan |
Data actualizării: | Data publicării:

Instanța engleză a stabilit că românul Ștefan Zait a fost ucis cu brutalitate de un scoțian în vârstă de 20 de ani care l-a atacat din rasism. În mod inexplicabil, judecătorul a fost de acord cu eliberarea atacatorului pentru a participa la un botez. 

Ștefan Zait, în vârstă de 45 de ani a fost ucis cu o lovitură puternică în zona capului deși nu a reacționat în nici un fel la atacl Martorii au declarat la proces că tânărul de 20 de ani a fost auzit în timp ce adresa injurii rasiste. 

Atacul a avut loc în Ardglass, County Down, iar românul a murit două zile mai târziu din cauza unui traumatism cerebral grav. El a avut și mandibula ruptă.  Conform relatărilor, Ștefan a fost doborât la pământ, iar englezul l-a lovit puternic de cel puțin cinci ori în cap. 

În momentul în care paramedicii au sosit, românul era încă în stare de conștiență și a reușit să-și pronunțe numele. El a leșinat câteva secunde mai târziu. 

Ucigașul este Jason Carr, un englez de 20 de ani, care a fost eliberat temporar pentru că are un botez în familie, el fiind de religie baptistă.

Judecătorul a spus că decizia de eliberare este una marginală, dar în mod clar atacul a fost de natură rasistă, iar românul a fost victima unui atac brutal, de neacceptat.

Procesul continuă. 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel