Marea Britanie. Protestatarii față de prețul carburanților vor încetini traficul vineri, cu blocaje rutiere pe M4, M5, M3 și A38

Alexandra Curtache |
Data actualizării: | Data publicării:
Marea Britanie. Protestatarii față de prețul carburanților vor încetini traficul vineri, cu blocaje rutiere pe M4, M5, M3 și A38
Marea Britanie. Protestatarii față de prețul carburanților vor încetini traficul vineri, cu blocaje rutiere pe M4, M5, M3 și A38

Protestatarii față de prețul carburanților vor provoca mâine perturbări pe principalele drumuri. Toate zonele vizate sunt părți cheie ale „drumurilor de vacanță” din sud-vestul Angliei, ceea ce coincide cu începutul vacanței de vară, deoarece majoritatea școlilor se închid astăzi.

Poliția din Avon și Somerset i-a avertizat pe automobiliști că sunt planificate 'blocaje rutiere' pe anumite porțiuni din M4, M5, M32 și A38, în timp ce activiștii vor demonstra împotriva creșterii costului combustibilului.

O imagine postată pe grupul Facebook Fuel Price Stand Against Tax sugerează că demonstrațiile vor avea loc 'la nivel național', inclusiv în Birmingham, Cardiff, Liverpool, Londra și Manchester.

 

Protestatarii față de prețul carburanților vor încetini traficul vineri


Acest lucru ar putea cauza perturbări pentru milioanele de familii care pleacă în vacanța de vară, având în vedere că multe școli din Anglia și Țara Galilor se închis astăzi. Mulți oameni ar putea ajunge cu ore bune de întârziere la hotelurile sau apartamentele lor de vacanță.

Comisarul Tony Blatchford, de la poliția din Avon și Somerset, a declarat: "Echipa noastră de legătură pentru proteste a colaborat cu organizatorul, astfel încât să putem informa publicul cu privire la posibilele perturbări și să contribuim la reducerea acestora.

Cu toate acestea, șoferii se pot aștepta ca timpul de călătorie să fie mai lung decât în mod normal, în special pe autostrăzi, care tind să fie cele mai aglomerate în această perioadă a anului.

Îi sfătuim pe automobiliști să ia în considerare orice plan de călătorie alternativ disponibil și să se asigure că sunt pregătiți în mod corespunzător în cazul în care au întârzieri.”, conform Daily Mail.

 

Protestele privind prețul carburanților din 4 iulie au dus la arestarea a 12 persoane pe M4

 

În prima etapă a acțiunii de vineri în sud-vestul țării, vehiculele se vor deplasa spre nord pe M5, între Bridgwater și intersecția Almondsbury, începând cu ora 8.45, apoi spre est pe M4 și până la intersecția 1 a M32.

Se așteaptă ca convoiul să părăsească autostrada și să se oprească 'pentru o perioadă de timp' înainte de a parcurge același traseu în sens invers, ajungând înapoi la Bridgwater 'la începutul după-amiezii', a precizat poliția.

Un al doilea grup de protestatari intenționează să pornească, de asemenea, la ora 8.45 dimineața și să se deplaseze încet până la benzinăria Shell din Bristol Road, Bridgwater.

'Se așteaptă ca ei să blocheze piațeta în cursul dimineții', potrivit poliției.

Cifrele companiei de date Experian arată că prețul mediu al unui litru de benzină a fost miercuri de 187,5p, în timp ce motorina a fost de 196,1p.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel