Marea Britanie. Numărul locurilor de muncă vacante a atins un nivel record, în pofida Omicron

Alexandru Ichim |
Data publicării:
Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Numărul locurilor de muncă vacante în Marea Britanie a urcat la 1,247 milioane în trimestrul patru din 2021, cel mai ridicat nivel de când s-a început publicarea acestor date, în 2001, şi peste nivelul de dinaintea pandemiei de coronavirus (COVID-19), un semn că varianta Omicron a coronavirusului are un impact redus asupra pieţei forţei de muncă, transmit Reuters şi DPA.

Conform datelor publicate marţi de Oficiul Naţional de Statistică (ONS), numărul angajaţilor aflaţi pe statele de plată ale companiilor britanice a urcat cu un nivel record - 184.000 - în decembrie, faţă de luna precedentă, scrie Agerpres. În total, numărul angajaţilor a crescut la 29,5 milioane, în urma redresării pieţei forţei de muncă.

De asemenea, rata şomajului în perioada septembrie - noiembrie 2021 a scăzut la 4,1%, cel mai redus nivel din iunie 2020, în timp ce analiştii se aşteptau la un nivel de 4,2%.

Datele ONS arată că numărul angajaţilor este acum cu 1,4%, sau 409.000, peste nivelul de dinaintea pandemiei.

"Datele ONS sunt dovada că piaţa forţei de muncă din Regatul Unit este înfloritoare, numărul angajaţilor ajungând la un nivel record în decembrie, iar notificările privind disponibilizările la cel mai redus nivel din 2006", a afirmat ministrul britanic de Finanţe Rishi Sunak.

Câştigurile salariale medii au urcat cu 4,2%



Datele publicate marţi arată că în septembrie - noiembrie 2021 câştigurile salariale medii au urcat cu 4,2% în linie cu estimările economiştilor. Factorii temporari care au provocat distorsionarea datelor în 2021 privind creşterea salariilor s-au atenuat, a dat asigurări ONS.

Câştigurile totale, excluzând bonusurile, au înregistrat un avans anual de 3,8% în perioada septembrie - noiembrie.

Economia britanică a crescut peste estimări în noiembrie, cu 0,9%, depăşind în cele din urmă nivelul de dinaintea pandemiei, înaintea impunerii primelor restricţii, arată datele publicate săptămâna trecută de Oficiul Naţional de Statistică.

A cincea economie mondială este acum cu 0,7% peste nivelul din februarie 2020, a informat ONS. Economiştii se aşteptau la un avans al PIB-ului Regatului Unit de 0,4% în noiembrie, în timp ce avertizează că în decembrie s-ar putea înregistra o încetinire a creşterii, din cauza variantei Omicron a coronavirusului. Alţi analişti susţin că încetinirea va fi de scurtă durată, permiţând Băncii Angliei să continue majorarea dobânzilor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel