Marea Britanie intenționează să ofere mai multă putere poliției pentru a putea opri protestele perturbatoare

Alexandra Curtache |
Data publicării:
Marea Britanie intenționează să ofere mai multă putere poliției pentru a putea opri protestele perturbatoare / Foto: Captură video youtube
Marea Britanie intenționează să ofere mai multă putere poliției pentru a putea opri protestele perturbatoare / Foto: Captură video youtube

Guvernul prim-ministrului Rishi Sunak va anunța luni noi propuneri de reprimare a protestelor, lărgind gama de situații în care poliția poate acționa pentru a preveni perturbări grave.

 

În ultimii ani, protestele, de obicei pe probleme de mediu, au închis părți mari din centrul Londrei și au blocat traficul pe autostrăzi cheie, ceea ce a dus la apeluri pentru ca poliția să aibă mai multă putere pentru a opri tulburările.

Guvernul a adoptat în 2022 o legislație care să abordeze această problemă, dar intenționează să meargă mai departe cu un nou set de legi cunoscut sub numele de Public Order Bill.

Proiectul de lege a fost publicat anul trecut și se află în prezent în etapele finale de dezbatere în parlament. Acesta a atras critici puternice din partea grupurilor pentru drepturile civile, care spun că este antidemocratic și că oferă poliției prea multă putere.

 

Poliția va putea închide preventiv protestele perturbatoare

 

Guvernul dorește să modifice proiectul de lege privind ordinea publică înainte de a deveni lege pentru a extinde definiția juridică a "perturbării grave", pentru a oferi poliției mai multă flexibilitate și pentru a oferi claritate juridică cu privire la situațiile în care noile puteri ar putea fi utilizate.

"Dreptul de a protesta este un principiu fundamental al democrației noastre, dar acesta nu este absolut", a declarat Sunak într-o declarație duminică târziu.

"Nu putem avea proteste desfășurate de o mică minoritate care să perturbe viața publicului obișnuit. Nu este acceptabil și vom pune capăt acestui lucru", conform Reuters.

Guvernul spune că noile legi, dacă vor fi adoptate, vor însemna că poliția va putea închide preventiv protestele perturbatoare.

Proiectul de lege include deja crearea unei infracțiuni penale pentru cei care încearcă să se blocheze pe obiecte sau clădiri și permite instanțelor să restricționeze libertățile unor protestatari pentru a-i împiedica să provoace perturbări grave.

Acesta se bazează pe Legea privind poliția, criminalitatea, condamnările și instanțele de judecată, adoptată în aprilie 2022, care a declanșat mai multe proteste de amploare pentru a distruge legea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel