Marea Britanie. Criză de măcelari în abatoare. Fermierii cer relaxarea condițiilor, pentru angajarea muncitorilor est-europeni

Nicoleta Baciu |
Data publicării:

Pe lângă criza de şoferi, Marea Britanie se confruntă şi cu un deficit uriaş de măcelari. Fermierii cer Guvernului să renunţe la condiţiile stricte de viză de lucru pentru măcelarii est-europeni. În abatoare nu mai are cine să taie porci, animalele s-au îngrăşat din cale afară, iar fermierii sunt disperaţi.

 

 

Pentru că nu au măcelari, tranșatori și alte categorii de personal, abatoarele ridică de la fermieri doar un sfert din numărul de porci pentru care au semnat contracte. Prin urmare, fiecare fermă are mii de porci în plus. Disperați, fermierii cer guvernului să relaxeze condițiile, pentru a putea aduce măcelari est-europeni.

"Condiţiile trebuie relaxate, inclusiv cerinţele de a vorbi şi de a scrie în engleză. Nu au nevoie de un anumit nivel de limbă ca să poată lucra ca măcelari calificaţi", spune proprietara unei ferme de porci. Fermierii britanici atrag atenția că sunt în pragul falimentului și ar putea fi nevoiți pur și simplu să sacrifice animalele și să le arunce, pentru că nu mai au bani să le hrănească. 

În paralel, se agravează criza de șoferi de camion. Porturile sunt pline de containere cu mărfuri din străinătate. Nu sunt șoferi care să preia încărcătura și să o distribuie, relatează Stirile TRV.

"E o întârziere foarte mare în livrări, pentru că nu sunt şoferi. Brexit şi alte probleme au provocat o criză", povestește managerul unei firme de transport.  Marea Britanie are un deficit de o sută de mii de șoferi de camion. Există temeri că de sărbători va fi criză de alimente, iar guvernul cere populației să cumpere cu măsură.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel