Marea Britanie cere Franţei măsuri mai dure împotriva traversărilor ilegale efectuate de migranţi

Liviu Ludovic |
Data actualizării: | Data publicării:

Guvernul britanic a cerut sâmbătă Franţei măsuri mai dure în lupta împotriva traversărilor ilegale ale Canalului Mânecii efectuate de migranţi la bordul unor mici ambarcaţiuni, considerând că nivelul acestora este "inacceptabil", relatează France Presse.

Nouăzeci şi şase de migranţi au fost interceptaţi vineri de poliţie la frontieră, potrivit autorităţilor britanice. Cu o zi înainte, 202 migranţi au reuşit să ajungă pe coastele engleze la bordul a 20 de ambarcaţiuni, un record într-o singură zi.

Potrivit unui comunicat al agenţiei britanice de presă Press Association (PA), peste 1.000 de migranţi au reuşit să traverseze strâmtoarea, una dintre cele mai frecventate din lume, doar în luna iulie.

Cel puţin 682 de migranţi au fost interceptaţi de autorităţile franceze după ce au încercat să traverseze Canalul Mânecii folosind bărci improvizate sau înot începând de la 1 ianuarie, potrivit unui bilanţ al AFP, citat de Agerpres.

"Numărul de traversări la bordul unor mici ambarcaţiuni pe care îl vedem din Franţa este inacceptabil", a declarat sâmbătă secretarul de stat pentru imigraţie Chris Philp, subliniind că "migranţii continuă să ajungă în Calais pentru a face traversarea".

"Francezii trebuie să ia măsuri mai puternice", a adăugat Philp, estimând că "interceptările pe mare şi retururile directe de ambarcaţiuni" trebuie puse în aplicare.

Această poziţie a fost exprimată direct francezilor de ministrul de interne Priti Patel, care s-a întâlnit recent cu omologul său Gerald Darmanin pentru a implementa o "celulă de informaţii franco-britanică" pentru combaterea contrabandiştilor.

În Franţa, 58 de migranţi, dintre care opt copii şi trei persoane cu dizabilităţi, au fost salvaţi vineri în timp ce încercau să traverseze, potrivit autorităţilor maritime locale franceze.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel