Marea Britanie, cea mai scăzută rată a şomajului din ultimii 40 de ani

Andreea Cosma |
Data actualizării: | Data publicării:

În Marea Britanie, rata angajării a ajuns la 76,2%, iar rata șomajului este de 3,8%, cel mai scăzut nivel din ianuarie 1975, potrivit datelor Oficiului Național de Statistică (ONS), transmite Reuters.

Angajatorii britanici au angajat neașteptat de mult personal în perioada august-octombrie 2019, cele trei luni dinaintea termenului-limită pentru Brexit, 31 octombrie, în timp ce prognozele sugereau că piața muncii își va păstra o mare parte din forță.

Datele oficiale de marți arată că numărul angajaților din Marea Britanie au crescut cu 24.000, în perioada menționată, până la 32.8 milioane.

Totodată, numărul șomerilor a scăzut cu 13.000 persoane, până la 1.281 milioane de persoane.

Economia Marii Britanii a înregistrat, în octombrie, cel mai lent ritm de creștere din ultimii șapte ani, potrivit datelor de săptămâna trecută, din cauza tensiunilor comerciale la nivel global, care au afectat economia mondială, precum și de abordările privind Brexitul.

 

Rata șomajului, la cel mai scăzut nivel din ianuarie 1975

 

Oficiul Național de Statistică a informat că veniturile totale, inclusiv bonusurile, au crescut în ritm anual cu 3,2%, încetinind brusc de la 3,7%, cât se înregistra în perioada august-octombrie. Cu toate acestea, ONS a precizat că această încetinire s-a produs pe fondul unor plăți semnificate ale bonusurilor în luna octombrie a anului trecut, astfel comparația fiind distorsionată.

Excluzând bonusurile, creșterea salariilor a încetinit până la 3,5%, de la 3,6% în cele trei luni.

„Salariile continuă să crească în termeni reali, dar ritmul a încetinit în ultimele luni”, a declarat David Freeman (ONS)ocurile de muncă vacante au fost cele mai mici din cele trei luni până în august 2017 la 794.000, ceea ce sugerează că angajatorii sunt precauți cu privire la angajare.

Locurile de muncă vacante au scăzut, anul acesta, în perioada precizată, la 794.000, ceea ce sugerează că angajatorii sunt precauți cu privire la angajare, potrivit Mediafax.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel