Marea Britanie. Boris Johnson anunță „Ziua Libertății”. Londra va ridica restricțiile anti-Covid în 19 iulie

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
Românii își doresc să lucreze în Marea Britanie și după Brexit
Românii își doresc să lucreze în Marea Britanie și după Brexit

Regatul Unit va ridica restricțiile anti-Covid în 19 iulie, a anunțat guvernul britanic, dată pe care a numit-o „Ziua Libertății”. Anunțul a fost făcut luni, în ciuda îngrijorărilor cu privire la creșterea numărului de cazuri generat de varianta Delta a coronavirusului, relatează Reuters.

Anunțul vine și în contextul în care guvernul lui Boris Johnson se află din nou în mijlocul unui scandal, după demisia ministrului sănătății ca urmare a unei controverse legată de încălcarea restricțiilor – Hancock a fost fotografiat sărutând și îmbrățișând o consilieră.

Ridicarea restricțiilor fusese programată anterior pentru 21 iunie, însă creșterea numărului de cazuri, mai ales printre persoanele nevaccinate sau vaccinate cu o singură doză, a dus la amânarea relaxărilor.

„Cu fiecare zi care trece devine mai clar pentru mine și pentru toți consilierii noștri științifici că este foarte probabil ca în 19 iulie să fim în poziția în care să spunem că ne putem întoarce la viața așa cum era era înainte de Covid”, a spus Johnson în fața reporterilor.

 

Javid:  „19 iulie - începutul unei noi călătorii captivante pentru țara noastră”

 

Și ministrul interimar al sănătății, Sajid Javid a declarat în fața Parlamentului că 19 iulie este data preferată de guvern pentru eliminarea restricțiilor. „19 iulie rămâne data-țintă pentru noi. Pentru mine, 19 iulie nu este doar finalul, dar și începutul unei noi călătorii captivante pentru țara noastră”, a spus Javid.

Marea Britanie, una dintre țările cu un bilanț foarte mare al deceselor cauzate de Covid-19, dar și cu o rată de vaccinare mare, se confruntă acum cu noi creșteri ale numărului de cazuri, însă numărul de mare de vaccinați face, totuși, ca numărul deceselor noi să se mențină redus chiar și în această situație.

[citeste si]

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel