Marea Britanie: încurajarea autovătămării pe rețelele sociale, incriminată

Ecaterina Dumitrescu |
Data publicării:

Guvernul Marii Britanii dorește să transforme în infracțiune orice conținut din social media care încurajează persoanele să-și provoace orice fel de vătămare fizică. Acesta vine în completarea Legii pentru Securitate Online. Propunerea a fost inițiată de peste un an de către conservatorii lui Boris Johnson și a devenit de actualitate după ce cazul lui Molly Russell a devenit public.

Un puternic ecou în societatea britanică s-a produs după sinuciderea adolescentei Molly Russell, de 14 ani, din noiembrie 2017. Tânăra folosea diferite rețele sociale, cum ar fi Instagram și Pinterest, și conform medicului legist care s-a ocupat de caz, acestea au avut un puternic impact negativ asupra ei și au jucat un rol important în luarea deciziei de a-și curma viața, anunță swissinfo.ch.

Ministrul Marii Britanii pentru Digitalizare, Cultură și Media, Michelle Donelan, a declarat că proiectul de lege va fi întărit cu această infracțiune pentru ca cei care încurajează tinerii vulnerabili la auto-vătămare să fie aduși în fața justiției.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel