Marea Britanie aplică noi sancțiuni unui aliat al lui Putin acuzat de răpiri în masă de copii ucraineni și șefului Bisericii Ortodoxe Ruse

Alexandra Curtache |
Data publicării:
Marea Britanie aplică noi sancțiuni unui aliat al lui Putin acuzat de răpiri în masă de copii ucraineni și șefului Bisericii Ortodoxe Ruse / Foto: Captură video youtube
Marea Britanie aplică noi sancțiuni unui aliat al lui Putin acuzat de răpiri în masă de copii ucraineni și șefului Bisericii Ortodoxe Ruse / Foto: Captură video youtube

Marea Britanie a impus astăzi noi sancțiuni unui aliat al lui Vladimir Putin, acuzat că a supravegheat o răpire în masă de copii ucraineni.

Maria Lvova-Belova, care deține funcția de "comisar pentru drepturile copilului" din Rusia, ar fi implicată în răpiri și adopții forțate de copii ucraineni în Rusia, transmite Daily Mail.

În timpul invaziei lui Putin, s-a afirmat că orfanii ucraineni sunt luați din zonele ocupate de Rusia în Ucraina, cu intenția de a-i transforma în cetățeni ruși.

 

Ucraina a acuzat Rusia de deportarea a peste 232.000 de copii pe teritoriul său


Ucraina a acuzat Rusia de deportarea a peste 232.000 de copii pe teritoriul său, dintre care peste 2.000 sunt orfani sau separați de părinții lor. De asemenea, Kievul a atacat măsurile luate de parlamentul rus pentru a simplifica adopția copiilor ucraineni de către ruși.

Noile sancțiuni britanice anunțate astăzi de ministrul de externe Liz Truss îl vizează și pe patriarhul Kirill, șeful Bisericii Ortodoxe Ruse. Acesta a fost un aliat de lungă durată al dlui Putin și a devenit unul dintre cei mai importanți susținători ai invaziei Rusiei în Ucraina.

Alte sancțiuni au fost impuse șefului unei companii rusești de transport, comandanților militari ruși și liderilor separatiști ucraineni, acuzați de colaborare cu forțele rusești în regiunea Kherson. Poze AICI

 

Un raport recent al Amnesty International a expus rolul armelor rusești în crimele de război comise în Myanmar

 

Dna Truss a vizat, de asemenea, traficanții de arme care aprovizionează junta militară din Myanmar.

Ministerul de Externe a declarat că acțiunea ar limita dependența mare a Myanmarului de resursele aeriene rusești și ar împiedica Moscova să profite de pe urma vânzărilor de arme care îi finanțează mașina de război din Ucraina.

Secretarul de stat pentru afaceri externe a declarat: "Astăzi îi vizăm pe susținătorii și autorii războiului lui Putin, care au adus suferințe de nedescris în Ucraina, inclusiv transferul forțat și adopția de copii. Nu vom obosi să apărăm libertatea și democrația și să menținem presiunea asupra lui Putin, până când Ucraina va reuși”.

 

Lvova-Belova, acuzată că a permis ca 2.000 de copii vulnerabili să fie luați prin violență

 

Lvova-Belova este acuzată că a permis ca 2.000 de copii vulnerabili să fie luați prin violență din regiunile ucrainene Luhansk și Donețk și că a orchestrat o nouă politică pentru a facilita adopțiile lor forțate în Rusia.

Ea a fost fotografiată întâlnindu-se cu Putin la începutul lunii martie, chiar în primele săptămâni ale asaltului barbar al președintelui rus asupra Ucrainei. Cei doi s-au întâlnit pentru a discuta modificări ale legii care să le permită rușilor să adopte copii ucraineni.

Întâlnirea lor a avut loc în aceeași zi în care un atac aerian rusesc a devastat o maternitate și un spital pentru copii din Mariupol. În timp ce își expunea intenția de a schimba legile rusești privind adopția, Putin a îndemnat oamenii să se gândească la "interesele copiilor".

Patriarhul Kirill l-a îmbrățișat pe președintele rus în aprilie, la o slujbă de Paște la Moscova. Acesta a numit anterior guvernarea domnului Putin asupra Rusiei drept un 'miracol al lui Dumnezeu' și a citat paradele gay pride ca fiind o parte din motivul invaziei Ucrainei. Poze AICI

 

Truss a condamnat "luarea în vizor a cetățenilor britanici" de către "proxeneții ruși"

 

Ea a făcut acest lucru în urma condamnării la moarte a cetățenilor britanici Aiden Aslin și Shaun Pinner de către un tribunal proxy rus din estul Ucrainei.

Ea a declarat: "Reprezentanții Rusiei încalcă Convenția de la Geneva privind prizonierii de război, inclusiv prin luarea în vizor a cetățenilor britanici. Condamn cu desăvârșire aceste acțiuni. Și lucrăm prin intermediul autorităților ucrainene pentru a asigura eliberarea lor și pentru a trage Rusia la răspundere”.

Ministrul de externe a respins, de asemenea, sugestiile potrivit cărora Occidentul ar putea începe să caute o 'împăcare' cu Putin sau chiar să reducă sprijinul acordat Ucrainei, în condițiile în care conflictul cu Rusia ajunge la aproape patru luni.  

„Ne apropiem acum de un moment critic. Rusia bombardează orașe și localități din est”, a adăugat ea.

„Iar unii din afara Ucrainei se întreabă dacă lumea liberă își poate susține sprijinul și susțin că unii încep să se plictisească de acest război. Poporul ucrainean nu are acest lux, răspunsul nostru trebuie să fie clar, nu vom obosi niciodată să apărăm libertatea și democrația.”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel