Marea Britanie: Accident groaznic produs de un tânăr român, după ce a depășit o coloană: Un bărbat a rămas fără picioare

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Un bărbat s-a ales cu ambele picioare amputate după ce a fost aruncat din mașină într-un accident groaznic. Bărbatul era pasager în mașina condusă de un român de 20 de ani, din Wigam, Sorin-Mihai B.. Tânărul a fost condamnat și închis în această săptămnă, după ce fugise în România după eveniment.

Șoferul român, Buhuș Sorin-Mihai a fugit din țară după ce a provocat din imprudență un dublu accident în Wigan, în urma căruia pasagerul său a avut nevoie de amputarea ambelor picioare. El a fost condamnat și a trebuit să fie extrădat din România înainte de a fi încarcerat  pe 11 noiembrie la Bolton Crown Court.

Tânărul în vârstă de 20 de ani conducea un Volkswagen Polo albastru pe Walkden Avenue în iulie anul trecut, când a depășit o coloană de mașini care aștepta la culoarea roșie a semaforului.

Un bărbat a rămas fără ambele picioare

 

Sorin-Mihai, din Barnsley Street, a trecut apoi pe contrasens și a lovit un Mercedes-Benz C220, care trecea prin intersecție. În urma impactului, mașina pe care o conducea Sorin-Mihai a scăpat de sub control înainte de a lovi o a doua mașină - un Vauxhall Astra alb, care aștepta la semafor.

În timp ce mașina se învârtea, un bărbat de 32 de ani - care era pasager în mașina lui Sorin-Mihai - a fost aruncat din Polo și a lovit semaforul. Impactul i-a provocat răni grave și a dus la amputarea ambelor picioare la spital.

Un bărbat în vârstă de 53 de ani și o femeie de 50 de ani care se aflau în Mercedes au fost, de asemenea, tratați pentru lovituri minore.

Accident groaznic produs de un tânăr român, după ce a depășit o coloană

 

În timp ce ancheta era în curs de desfășurare, Sorin-Mihai a fugit în România și nu s-a prezentat la tribunal în decembrie 2020. Ofițerii Poliției din Greater Manchester de la Unitatea de investigare a coliziunilor grave au lucrat alături de ambasada României și de Proiectul Advenus al GMP pentru a obține un mandat de extrădare. Acesta a fost executat și a dus la arestarea lui Sorin-Mihai în România în august 2021, înainte de a fi extrădat înapoi în Manchester în luna următoare pentru a fi adus în fața instanței.

Pe 11 noiembrie el a fost condamnat la Bolton Crown Court, după ce a pledat vinovat de provocarea de răni grave prin conducere periculoasă, conducere fără permis și conducere fără asigurare. Românul va petrece 28 de luni într-o instituție pentru tineri infractori și i s-a interzis dreptul de a conduce vehicule timp de patru ani, perioadă care va fi prelungită cu 14 luni la eliberare.

"Acțiunile nesăbuite și neglijente ale lui Sorin-Mihai au dus la pierderea membrelor unui om, ceea ce va avea, fără îndoială, un impact semnificativ asupra lui pentru tot restul vieții“, a declarat Adam Scott, de la Unitatea de investigare a coliziunilor grave a GMP, potrivit manchestereveningnews.co.uk.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel