Marea Britanie a trimis peste 5.000 de rachete antitanc în Ucraina

Liviu Ludovic |
Data actualizării: | Data publicării:

Marea Britanie a trimis peste 5.000 de rachete antitanc forțelor ucrainene, împreună cu 1.360 de încărcaturi antistructură, anunță Sky News.

Ministerul britanic al Apărării (MoD) a furnizat cele mai recente date privind ajutorul trimis Ucrainei în contextul războiului.

Cele mai recente cifre arată, de asemenea, că au fost trimise Ucrainei 4,5 tone de explozibili și cinci sisteme de apărare aeriană.

Într-o declarație, ministerul a spus: "Marea Britanie continuă să ofere ajutor militar, în timp ce Ucraina luptă împotriva invaziei ilegale a președintelui Putin".

Vladimir Putin avertizează ţările care susţin Ucraina

 

Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a avertizat, miercuri după-amiază, naţiunile care oferă asistenţă militară Ucrainei că riscă să fie vizate de riposte foarte rapide.

"Dacă cineva din afară încearcă să intervină în Ucraina, reacţia noastră va fi cu viteza luminii", a declarat Vladimir Putin, conform BBC News, în cursul unei reuniuni cu parlamentari ruşi.

"Avem la dispoziţie toate instrumentele de ripostă pe care alţii nu le au. Şi nu doar ne lăudăm cu ele, le vom utiliza dacă va fi necesar", a atras atenţia preşedintele Rusiei.

Liderul de la Kremlin a subliniat că au fost decise deja modalităţile de ripostă, dar nu a oferit detalii.

Luni, ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a avertizat că în Ucraina are loc un conflict prin intermediari între NATO şi Rusia şi că armamentul oferit de Occident Ucrainei constituie ţintă legitimă a armatei ruse. "Sigur că aceste arme sunt ţinte legitime pentru capabilităţile de atac ale armatei ruse. Nu putem vedea lucrurile altfel. Atunci când NATO este de facto într-un război prin intermediari cu Rusia, iar acest intermediar este aprovizionat cu armament, facem în război ceea ce trebuie făcut în război", a afirmat Serghei Lavrov într-un interviu acordat presei ruse, conform publicaţiei Frankfurter Allgemeine Zeitung.

Secretarul american al Apărării, Lloyd Austin, a negat, marţi seară, că Statele Unite ar fi într-un conflict militar cu Rusia prin intermediari, şeful Pentagonului subliniind că, "în mod clar, este lupta Ucrainei".

Administraţia de la Moscova a acuzat Marea Britanie că oferă armament Ucrainei pentru a ataca poziţii de pe teritoriul Rusiei şi a ameninţat că nu va ezita să riposteze prin bombardarea centrelor decizionale de la Kiev, indiferent dacă acolo sunt şi consilieri militari străini.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel