Marea Britanie. 50.000 de întreprinderi vor da faliment și peste o jumătate de milion de locuri de muncă vor fi pierdute în cea mai gravă criză economică

Alexandra Curtache |
Data publicării:
Marea Britanie. 50.000 de întreprinderi vor da faliment și peste o jumătate de milion de locuri de muncă vor fi pierdute în cea mai gravă criză economicădin ultimii peste 40 de ani
Marea Britanie. 50.000 de întreprinderi vor da faliment și peste o jumătate de milion de locuri de muncă vor fi pierdute în cea mai gravă criză economicădin ultimii peste 40 de ani

Creșterea prețurilor la energie va duce la falimentul a încă 50.000 de întreprinderi și la pierderea a sute de mii de locuri de muncă, dacă Liz Truss nu ajută la plata facturilor la energie, în timp ce firmele se confruntă cu o criză "mult mai gravă" decât orice recesiune.

Dr. Nicola Headlam, economist-șef al firmei de analiză a datelor de afaceri Red Flag Alert, a avertizat că mii de întreprinderi mici și mijlocii (IMM-uri) vor da faliment fără un "sprijin guvernamental semnificativ" în această iarnă.

 

Afacerile sunt acum pe pierdere, în condițiile în care prețurile la energie au crescut de peste două ori în acest an

 

Acest lucru se întâmplă în condițiile în care fluxurile mai mici de gaz din Rusia, înainte și după invazia din februarie a Ucrainei, au dus la creșterea prețurilor europene cu aproape 400% în ultimele șase luni, ceea ce a dus la creșterea costurilor energiei electrice.

Doamna Headlam a declarat pentru programul Today de la BBC Radio 4: "Scenariul nostru principal pentru insolvența din acest an este de 26.000, ceea ce este foarte mare, iar acest lucru arată o parte din zdruncinarea pandemiei de întreprinderi care s-au clătinat cu stimulente, dar care au devenit în cele din urmă insolvabile în acest an.

'Dacă ne uităm doar la creșterea costurilor cu energia, asta înseamnă că alte 75.000 de întreprinderi riscă să intre în insolvență și, în această categorie, ne așteptăm ca 26.000 să dea faliment fără un sprijin guvernamental semnificativ. 

'În total, 50.000 de insolvențe, ceea ce reprezintă cel mai mare număr de insolvențe înregistrat vreodată și este semnificativ mai rău decât orice criză sau recesiune din trecut.', conform Daily Mail.

 

Dacă Liz Truss nu ajută firmele să își plătească facturile la energie, lucrurile vor arăta foarte rău

 

'În acest an, dacă nu schimbăm nimic în afară de costurile noastre cu energia, dacă ne-am dubla costurile cu energia, și am văzut întreprinderi cu mult mai mult decât atât, atunci compania noastră ar înregistra o pierdere de 230.000 de lire sterline.

După cum vă puteți imagina, aceasta nu este o ședință a consiliului de administrație în care cineva să zâmbească în vreun fel.

O mulțime de afaceri [vor deveni insolvabile. Cu afacerile care au datorii semnificative sau care nu se dezvoltă, afacerile zombi, nu este această categorie. 

Acestea sunt afaceri altfel profitabile. Am avea nevoie de o cantitate foarte moale de active pentru a rezista la pierderea de 230.000 de lire sterline în acest an, ca să nu mai vorbim de anul viitor.”

 

Headlam a cerut guvernului să ofere un pachet de sprijin considerabil pentru a salva mii de locurile de muncă

 

Headlam a cerut guvernului să ofere un pachet de sprijin considerabil pentru a salva mii de IMM-uri și a proteja locurile de muncă, în timp ce criza costului vieții sugrumă firmele din Marea Britanie.

Ea a declarat: "Cel mai rău ar fi să cheltuim sute de milioane de lire sterline pentru a sprijini companiile energetice în forma lor actuală. 

Avem nevoie ca acești bani să ajungă direct la IMM-urile care au cu adevărat nevoie de ei. Aceasta este o problemă cu adevărat dificilă. 

Cred că principala întrebare trebuie să fie: în ceea ce privește pachetul pe care sperăm că va fi considerabil din partea guvernului atunci când îl va prezenta, trebuie să aibă în vedere în primul rând evitarea acestei crize a insolvenței întreprinderilor mici, nu menținerea status quo-ului pe piață.”

Acest lucru vine în contextul în care pub-urile din Marea Britanie solicită ultimele comenzi la ora 21.00, servesc mâncare doar trei ore pe zi și își închid grădinile de bere în încercarea de a evita ruina financiară, deoarece facturile la energie cresc vertiginos.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel