Marea Britanie. Româncă, bătută şi tălhărită în propria casă de fostul soţ, în timp ce era în autoizolare. I-a luat paşaportul şi telefonul

Echipa Stiri Diaspora |
Data actualizării: | Data publicării:

Povestea unei românce aflate în izolare la domiciliu a ajuns în presa britanică după ce fostul ei soţ, un şofer român de taxi, a intrat peste ea în casă şi a bătut-o crunt. Bărbatul a pledat vinovat în instanţă.

Cristina Coman, în vârstă de 46 de ani, a divorţat de șoferul de taxi Sorin Alpopi, de asemenea în vârstă 46 de ani, în 2019, după 14 ani de căsătorie, scrie Daily Mail.

Femeia s-a mutat de atunci în Wandsworth, sud-vestul Londrei, însă pe 5 aprilie, fostul ei soţ a venit la uşa sa şi a intrat peste ea în casă.

După ce a bătut-o, acesta i-a luat telefonul mobil, apoi i-a şters toate contactele și i-a furat pașaportul britanic, în scopul de a o determina să se întoarcă în România natală şi să îi ia casa pe care o are în Londra.

Cristina Coman a declarat poliției că relaţia cu fostul său soţ a fost permanent marcată de astfel de comportamente abuzive şi şantaj emoţional. 

Experții în domeniul abuzurilor domestice au înregistrat o creștere de 25% a apelurilor din partea victimelor în timpul crizei de coronavirus.

 

Românca, bătută şi tălhărită în propria casă de fostul său soţ

 

Procurorul Robert Simpson a declarat: „Este un comportament coercitiv clasic, de control. Reclamanta este partenerul de 46 de ani al inculpatului.

"Un apel la 999 a fost făcut de Cristina Coman. A sosit poliția și ea le-a spus că a apucat-o de braț și a lovit-o de câteva ori. În acest moment, ea a dezvăluit că în cei 14 ani de căsătorie a existat a fost supusă constant comportamentului abuziv și șantajului emoțional.

Se despărțise de el în urmă cu aproximativ un an și reușise să găsească cazare. Bărbatul şi-a făcut drum înapoi în casă.

Femeia a arătat poliției vânătăile de pe braț și din jurul axilei și a susținut că i-a luat telefonul. Ea a mai spus că bărbatul i-a luat pașaportul britanic, lăsându-i pașaportul românesc. Motivarea a fost că inculpatul a vrut să o forțeze să se întoarcă în România, pentru a putea avea casa doar pentru el.

 

Românul pledat vinovat în faţa Curţii Magistraţilor din Wimbledon

 

În timpul audierilor, bărbatul a spus că i-a luat telefonul deoarece a petrecut prea mult timp vorbind la el. Ea a spus poliției că contactele au fost eliminate din telefon. 

Judecătorul de district Andrew Sweet a întrebat: "Ce determină comportamentul său îngrozitor?"

Richard Barrett, avocatul lui Sorin Alpopi, a răspuns: "Se pare că este din cauza băuturii. Când bea, devine agresiv". 

Alpopi a fost lăsat în libertate cu condiția ca acesta să nu intre în Wandsworth sau să ia legătura cu doamna Coman înainte de sentința din 6 mai, mai precizează aceeaşi sursă

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel