Marea Britanie. Grevele feroviare din martie și aprilie au fost anulate, anunță Sindicatul de transport feroviar

Alexandra Curtache |
Data actualizării: | Data publicării:
Marea Britane. Grevele feroviare din martie și aprilie au fost anulate, anunță Sindicatul de transport feroviar / Foto: Unsplash
Marea Britane. Grevele feroviare din martie și aprilie au fost anulate, anunță Sindicatul de transport feroviar / Foto: Unsplash

Sindicatul de transport feroviar RMT a confirmat că viitoarele acțiuni sindicale din 30 martie și 1 aprilie vor fi suspendate în urma unui potențial progres în cadrul negocierilor unui nou acord salarial.

Un tweet al sindicatului a confirmat că acțiunile programate pentru 30 martie și 1 aprilie nu vor avea loc.

Discuțiile au avut loc mai devreme în cursul zilei de astăzi între oficialii RMT și Rail Delivery Group (RDG), care reprezintă principalii actori din industria feroviară.

 

A fost prezentată o nouă propunere privind salariile



Potrivit sindicatului, în cadrul reuniunii a fost prezentată o nouă propunere privind salariile, securitatea locurilor de muncă și condițiile de muncă, ceea ce ar putea pune capăt la lunile de întreruperi pe rețea.

Un purtător de cuvânt al RMT a declarat pentru Mirror: "În urma unor discuții suplimentare între RMT și Rail Delivery Group astăzi, a fost prezentată o propunere de către RDG care ar putea duce la o rezoluție pentru a rezolva actualul conflict feroviar național printr-o nouă ofertă.

"Prin urmare, NEC a suspendat acțiunile de grevă programate pentru 30 martie și 1 aprilie. RMT va purta discuții suplimentare cu RDG în vederea obținerii unei noi oferte privind salariile, securitatea locurilor de muncă și condițiile de muncă.”

Sindicatul a reiterat totuși că disputa "rămâne în desfășurare" și că va "continua să facă pregătiri pentru o nouă votare" pentru atunci când actualul mandat de la vot se va încheia la mijlocul lunii mai.

 

Membrii au votat cu 76% la 24% în favoarea ofertei, cu o prezență la vot de aproape 90%



Acest lucru vine la doar câteva zile după ce RMT a anunțat că cei 20.000 de membri ai săi au votat luni pentru a accepta o ofertă nouă și îmbunătățită care acoperă salariile, locurile de muncă și condițiile de muncă.

Principalele caracteristici ale ofertei includ o creștere a salariilor între 14,4% pentru cele mai mici salarii și 9,2% pentru cele mai mari salarii.

Vorbind în această săptămână, secretarul general al RMT, Mick Lynch, a declarat că, atunci când sindicatul a declarat pentru prima dată disputa cu Network Rail, în urmă cu un an, în primăvara anului 2022, RMT a fost informat că lucrătorii Network Rail vor obține doar între două și trei procente.

"Cu toate acestea, de atunci, acțiunile de grevă și solidaritatea și determinarea inspirată a membrilor au asigurat noi bani și o nouă ofertă care a fost acceptată în mod clar de membrii noștri, iar această dispută s-a încheiat", a spus el.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel