Marcel Vela: „Vom dota fiecare aeroport internațional din țară cu scannere termice”

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

Guvernul Orban va dota aeroporturile internaționale din România cu scannere termice, pentru a preveni răspândirea coronavirusului pe teritoriul țării, precum și pentru a preîntâmpina alte situații de acest gen, a afirmat Marcel Vela, ministrul Afacerilor Interne, la finalul ședinței de Guvern de astăzi.

„Ca noutate față de ce am stabilit în Comitetul național pentru situații de urgență s-a introdus și un amendament de la Ministerul Transporturilor pentru achiziționarea unor scannere termice, care sunt cuprinse în acest OUG, pentru a dota cele 16 aeroporturi internaționale din România - cinci pentru Aeroportul Internațional «Henri Coandă» și câte două pentru celelalte aeroporturi din țară, unul amplasat pe fluxul de intrare și altul pe fluxul de ieșire", a declarat Marcel Vela, la finalul ședinței de Guvern.

Bilanțul deceselor provocate de coronavirus a ajuns la 427, în timp ce numărul infecțiilor raportate pe glob se apropie vertiginos de 21.000. Focarul epidemiei este Wuhan, oraș din China cu circa 11 milioane de locuitori, în care a fost raportat primul caz de coronavirus. Astfel, în special Beijingul, dar și alți actori de pe scena globală au întreprins eforturi majore pentru a limita efectele epidemiei.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel