Marcel Vela: „Apel pentru frații din diaspora: NU reveniți acum acasă! Dosar penal pentru declarații false“

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela a susținut o declarație de presă la sediu Ministerului Afacerilor Interne (MAI) împreună cu secretarii de stat Raed Arafat și Bogdan Despescu. El a făcut un apel special către românii din diaspora.

Ministrul de Interne Marcel Vela a transmis că în prezent se fac demersuri astfel încât elevii din Spania și Portugalia, care participă la programe ERASMUS, să ajungă în țară. 

Totodată, având în vedere cazul de astăzi, când un român - care avea chiar un certificat emis de autoritățile spaniole cum că este infectat cu noul coronavirus - a venit cu un avion de linie din Madrid spre București alături de alți 59 de pasageri, ministrul de Interne a transmis că toți cei care fac declarații false vor avea dosar penal.

„Fac un apel pentru frații noștri din diaspora: NU e bine pentru compatrioții din țară să reveniți acum acasă. Veți intra direct în carantină sau izolare  la domiciliu, iar cei care fac declarații false vor avea dosar penal.

Fac apel la înțelepciune și maturitate. Trebuie să avem cu toții grijă de părinții, copiii, și bunicii noștri.

Apelul nostru este simplu: respectați sfaturile medicilor și măsurile de autoprotecție și siguranță. Doar împreună vom reuși“, a  transmis ministrul Marcel Vela la finalul declarației de presă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel