Marcel Ciolacu: PSD propune amânarea consultărilor cu Ludovic Orban, de teama coronavirusului

Liviu Ludovic |
Data actualizării: | Data publicării:

PSD propune amânarea consultărilor referitoare la alegerile locale convocate de premierul interimar, Ludovic Orban, social-democraţii motivând că "oricum nu există o bază legală" şi "trebuie aşteptat votul de învestitură pentru guvernul Cîţu", precum şi "demararea de urgenţă a discuţiilor cu partidele pentru gestionarea corespunzătoare a crizei provocate de coronavirus", a declarat preşedintele interimar al acestui partid, Marcel Ciolacu. 

"PSD constată încă o dată că agenda politică a PNL este în totală contradicţie cu priorităţile cetăţenilor. Evoluţiile efectelor provocate de coronavirus sunt din ce în ce mai îngrijorătoare, iar Guvernul demonstrează că este nepregătit, total depăşit de situaţie şi incapabil să facă faţă corespunzător provocărilor din ce în ce mai stringente. PSD consideră că în acest moment prioritatea PNL şi a premierului interimar ar trebui să fie aducerea tuturor forţelor politice la aceeaşi masă în vederea adoptării unui set de măsuri clare necesare protejării populaţiei.

"PNL să nu-i lase pe români să lupte cu mâinile goale în faţa coronavirusului"

 

Adâncirea crizei politice interne pe care PNL a creat-o în mod artificial prin forţarea alegerilor anticipate ar fi în totală contradicţie cu mesajul de responsabilitate şi siguranţă pe care cetăţenii îl aşteaptă în aceste zile de la cei aflaţi la putere. Având în vedere aceste aspecte, PSD propune amânarea consultărilor referitoare la alegerile locale, pentru care oricum nu există o bază legală şi pentru care trebuie aşteptat votul de învestitură pentru guvernul Cîţu şi demararea de urgenţă a consultărilor cu partidele pentru gestionarea corespunzătoare a crizei provocate de coronavirus", se arată într-un comunicat de presă remis duminică AGERPRES de preşedintele interimar al PSD.

Potrivit sursei citate, "în acest context dificil, amplificat de perspectivele unei recesiuni economice mondiale care va avea efecte şi asupra celei naţionale", dar şi de criza migranţilor, PSD apreciază că toate partidele politice trebuie să pună mai presus sănătatea populaţiei şi interesele României.

"PSD va continua să susţină necesitatea unui dialog constructiv la nivelul scenei politice pentru depăşirea acestei crize şi face un apel la PNL să renunţe la slăbirea instituţiilor statului prin continuarea jocurilor politice pentru anticipate. Un guvern cu atribuţii limitate şi un Parlament dizolvat ar însemna paralizarea totală a ţării şi incapacitatea de a acţiona eficient în faţa ameninţărilor. PNL trebuie să înţeleagă, măcar în al 12-lea ceas, că trebuie să se comporte responsabil şi să nu-i lase pe români să lupte cu mâinile goale în faţa coronavirusului", mai spune Ciolacu.

Ludovic Orban, invitație către liderilor partidelor parlamentare

 

Premierul interimar, Ludovic Orban, a transmis, vineri, o invitaţie către liderii partidelor parlamentare la consultări în vederea elaborării hotărârii de guvern privind stabilirea datei alegerilor locale din 2020 şi a măsurilor tehnice necesare bunei organizări şi desfăşurări a acestora.

Potrivit unei informări a Executivului, întâlnirea este programată pentru marţi, la ora 17,00, şi va avea loc la Palatul Victoria.

Sursa citată menţionează că invitaţia a fost transmisă către Marcel Ciolacu, Dan Barna, Victor Ponta, Kelemen Hunor, Călin Popescu-Tăriceanu, Varujan Pambuccian şi Eugen Tomac.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel