Marcel Ciolacu, despre moțiunea de cenzură împotriva lui Orban: Este posibil orice

Liviu Ludovic |
Data publicării:

Președintele interimar al PSD Marcel Ciolacu a declarat, luni seară, că nu exclude posibilitatea de a depune o moțiune de cenzură, ca urmare a anunțului făcut de Guvernul Orban privind asumarea răspunderii pe legea bugetului în Parlament. 

"În ultimul ceas, mă așteptam ca prim-ministrul Orban să înceapă să ia totuși și niște decizii bune. Decizia de a veni prin asumare cu bugetul este o decizie foarte proastă. Mă bucură că este pe 23 decembrie, o să ne reunim luni în BPN și vom lua decizia (despre ce vom face-n.r.). Ce am decis astăzi am și făcut. Am depus cele două sesizări la Curte pentru cele două legi asumate în Parlament. Mi se pare o greșeală democratică. Nu vreau să intru în jurisprudența CCR sau în detalii juridice", a afirmat Marcel Ciolacu într-o conferință de presă de după alegerea Gabrielei Firea în funcția de lider al PSD București.

Întrebat dacă ia în calcul depunerea unei moțiuni de cenzură, liderul socia-democrat a spus: "Este posibil orice".

"Încercați să intrați în noua logică a PSD. De data aceasta, mai mulți colegi și-au asumat o conducere și vrem ca aceste decizii să le luăm în interiorul partidului, nu la televizor", a mai precizat Ciolacu.

De asemenea, întrebat dacă își dorește ca Executivul condus de Ludovic Orban să fie înlăturat, președintele Camerei Deputaților a afirmat: "În mod Ctegoric, la cum arată...".

Ludovic Orban a declarat că cea mai potrivită dată pentru plenul reunit, în cazul în care Guvernul își asumă răspunderea pe Legea bugetului de stat pe anul viitor, este 23 decembrie. Premierul a precizat că Executivul va decide marți procedura pe care o va urma pentru adoptarea actului normativ.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel