Marcel Ciolacu, afirmații halucinante: „În România nu există şomaj!“

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:
Ciolacu: România are obligaţia să dea drept de veto de fiecare dată când există un interes al statului austriac
Ciolacu: România are obligaţia să dea drept de veto de fiecare dată când există un interes al statului austriac

Preşedintele PSD şi al Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, a declarat marţi, la Buzău, că România are şansa de a trece mult mai uşor peste crizele economice, având în vedere investiţiile care se realizează în prezent. 

Liderul PSD a amintit de proiectele de infrastructură şi a subliniat că în mandatul actualului ministru al Transporturilor, social-democratul Sorin Grindeanu, s-a atins un record absolut al contractelor semnate, în valoare de 4,7 miliarde euro.

'Este un lucru extraordinar! Ca o ţară să intre în recesiune sunt doi indicatori importanţi: inflaţia şi şomajul. În acest moment există inflaţie în România, există inflaţie în toată Europa, dar în România nu există şomaj. Cu astfel de lucrări pornite, mai ales în zona de execuţie, şi pe termene scurte - pentru că cei mai grei ani vor fi următorii doi ani pentru întreaga Europă - România are şansa de a trece mult mai uşor peste aceste crize', a declarat Marcel Ciolacu.

Marcel Ciolacu, afirmații halucinante: „În România nu există şomaj!“

 

Preşedintele PSD şi al Camerei Deputaţilor a fost prezent marţi, la Buzău, la semnarea contractului pentru execuţia centurii oraşului. 

Precizăm că, la finalul lunii iulie, rata șomajului în România a fost de 2,56%, mai mare cu 0,01% comparativ cu luna anterioară și în scădere cu 0,4% față de iulie 2021. Dincolo de procente însă, numărul total de șomeri la finele lunii iulie 2022 din țara noastră a fost de 223.480, în creștere cu 768 de indivizi de la o lună la alta. 

Conform datelor agregate de ANOFM, cei mai mulți șomeri aveau între 40 – 49 de ani (54.225), urmați de cei cu vârsta între 50 și 55 ani (43.781), la polul opus aflându-se persoanele între 25 – 29 de ani (15.285).

Pe partea de studii, aproape o treime (29,59%) sunt șomeri fără studii sau un nivel de instruire primar. Șomerii cu studii gimnaziale reprezintă 31,68% din total, iar cei cu studii universitare se află într-o poziție privilegiată și doar 4,58% stau acasă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel