Marcel Ciolacu, despre Ludovic Orban: "Cum îţi permiţi tu? Cine se Crede? Ludovic al XIV-lea, Ceauşescu?"

Andreea Cosma |
Data publicării:

Preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a criticat miercuri reacţia premierului Ludovic Orban cu privire la decizia CCR referitoare la transportul de persoane.

"A luat în unanimitate decizia CCR. Cum îţi permiţi tu, chiar dacă eşti prim-ministru să comentezi o decizie a CCR, despre ce stat de drept vorbim? Tot ce ne-au vândut în ultimii trei ani jumătate este fals şi a fost o minciună. Cine se crede Ludovic Orban? Ludovic al XIV-lea care spune 'statul sunt eu'? Cine este el? (...) Cum poţi să fii atât de meschin? (...) Cum poţi în România în 2020 să-ţi doreşti să dispară Opoziţia? Despre ce democraţie vorbim? Cine este? Ceauşescu? Nu vedeţi că i s-a urcat la cap, nu mai e coerent. CCR a hotărât astăzi că (...) este neconstituţional ce ai făcut, omule, opreşte-te!", a spus Ciolacu, la Antena 3.

Premierul Ludovic Orban a declarat, miercuri, că nu este de acord cu decizia Curţii Constituţionale, care a admis sesizarea PSD asupra proiectului în domeniul transportului de persoane, pentru care Guvernul şi-a angajat răspunderea.

"Nu sunt de acord cu decizia Curţii. Asta nu înseamnă că nu o să căutăm soluţii pentru a rezolva problemele, chiar în condiţiile în care Curtea Constituţională, după părerea mea, trebuia să ţină cont de diferenţa între ordonanţă de urgenţă, pe care nimeni nu a văzut că este neconstituţională şi nimeni nu a văzut că generează efecte extrem de negative pentru copiii, rudele şi părinţii noştri printr-un transport public total neadecvat şi prin care nu se poate conferi siguranţă şi confort. Noi am găsit o soluţie pentru a rezolva aceste probleme. Văd că în privinţa analizei CCR practic validează ordonanţa de urgenţă care a fost clar neconstituţională şi care provoacă efecte extrem de negative în viaţa societăţii", a precizat Orban, la Palatul Parlamentului.

Curtea Constituţională a României a admis, miercuri, sesizarea PSD asupra proiectului pentru modificarea şi completarea unor acte normative în domeniul transportului de persoane, pentru care Guvernul şi-a angajat răspunderea. De asemenea, CCR a admis şi sesizarea PSD asupra proiectului referitor la Institutul Naţional al Magistraturii, pentru care Guvernul Orban şi-a asumat, de asemenea, răspunderea.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel