Marcel Ciolacu, despre Gabriela Firea: "Trebuie să fac o mărturisire. A existat o temere"

Andreea Cosma |
Data actualizării: | Data publicării:

Preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a declarat luni că a existat o temere a fostei conduceri a partidului faţă de primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, adăugând că el o susţine atât la nivelul formaţiunii, cât şi pentru un nou mandat de edil al Bucureştiului.

"Trebuie să fac o mărturisire: în opinia mea, partidul nu a sprijinit Organizaţia PSD Bucureşti pe măsura aportului pe care l-a avut Gabriela Firea. Partidul putea şi trebuia să o sprijine pe Gabriela Firea ca primar general, pentru că a fost trei ani la guvernare, şi cei care au condus acest partid puteau face mai mult pentru Bucureşti. Înţeleg că a existat o temere a fostei conduceri a PSD faţă de primarul general. Gabi este al doilea cel mai votat om politic din România şi liderul cu cele mai multe voturi din partidul nostru. (...) Acesta cred că e motivul, Gabi, pentru care unii din conducerile anterioare ale partidului s-au temut de ascensiunea ta şi au încercat să-ţi tragă frâna de mână. A fost însă extrem de păgubos ce au făcut, atât pentru ei, cât mai ales pentru partid în ansamblul său. Eu sunt alături de Gabriela Firea şi vreau să o sprijin să fie cât mai puternică, şi în partid şi la Primărie.", a declarat Ciolacu la Conferinţa de alegeri a PSD Bucureşti.

Liderul interimar social-democrat a anunţat, în context, că nu va tolera acţiuni de "subminare" a PSD din interior, argumentând că duşmanii PSD nu sunt în interiorul partidului.

"PSD trebuie să recunoască valoarea Gabrielei Firea, să strângă rândurile în jurul ei, pentru că în Bucureşti se va da bătălia decisivă. Nu voi tolera, atâta timp cât sunt preşedinte al acestui partid, nicio acţiune din interiorul partidului care să submineze sau să slăbească poziţia candidaţilor noştri, a primarilor noştri, a liderilor noştri. A-i slăbi şi a-i submina pe ei înseamnă să slăbeşti şi să subminezi partidul în ansamblu. Adversarii noştri nu sunt in PSD, ci în afară", a punctat Ciolacu.

El şi-a exprimat satisfacţia că organizaţia PSD Bucureşti "a intrat într-o normalitate".

"Toată ţara, tot partidul întotdeauna se uită la Bucureşti. Aici sunt cele mai multe voturi, aici sunt cele mai dure bătălii, aici se fac mitinguri împotriva Guvernului, aici sunt cele mai puternice atacuri. Aici se duc unele dintre cele mai dure lupte politice. (...) PSD a câştigat cele mai multe voturi aici, în Bucureşti - este o realitate de care trebuie să ţinem seamă. (...) Victoria PSD la localele din 2016 s-a scris la dumneavoastră, Gabriela Firea şi cei 6 primari de sector au a făcut enorm pentru acest partid, trebuie să respectăm acest lucru", a spus liderul social-democraţilor.

Acesta a adăugat că noua conducere a PSD va avea "o colaborare şi o comunicare nouă" cu primarul Sectorului 3, Robert Negoiţă. "Şi el are nevoie de noi şi noi avem nevoie de Robert. Lui Robert nu trebuie să-i fie teamă să candideze sub sigla PSD, pentru că o să câştige. (...) PSD trebuie să câştige alegerile în Bucureşti. Dacă am câştigat aici, o să câştigăm în toată ţara. Vestea bună este că avem cel mai bun candidat pentru Capitală: Gabriela Firea. (...) Adversarii noştri ştiu lucrul acesta şi de aceea o atacă în fiecare zi", a spus Marcel Ciolacu. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel