Marcel Boloş: "O veste foarte bună pentru cei care accesează fonduri europene. Spunem ADIO hârtiilor!"

Andreea Cosma / 7 mai 2020, 23:59 Salveaza PDF Comentarii
sursa foto: Facebook
sursa foto: Facebook

Ministrul Fondurilor Europene, Marcel Boloş, a anunţat joi seara că, începând cu 1 iunie, va fi introdusă obligativitatea ca toţi cei care accesează fonduri europene să utilizeze sistemul informatic al Comisiei Europene.

"Astăzi avem o veste foarte bună pentru cei care sunt beneficiari de fonduri europene sau urmează să fie beneficiari ai fondurilor europene. Guvernul tocmai a aprobat ordonanţa care vizează digitalizarea sistemului de fonduri europene. Aş putea să spun că este ziua în care spunem 'adio' hârtiilor în domeniul fondurilor structurale, al fondurilor europene. Spun că este un lucru aşteptat de către cei care accesează fondurilor europene, pentru că, de-a lungul timpului, s-au plâns de această birocraţie. Nu vom mai permite ca acele cereri de finanţare, cererile de rambursare, ca partea de contracte de finanţare să fie listate în format letric, adică să fie printate şi semnate olograf, şi vom introduce cu data de 1 iunie obligativitatea ca toţi cei care accesează fonduri, de la beneficiari, autorităţi de management, la organisme intermediare să utilizeze sistemul informatic al Comisiei Europene, care până la această dată era oarecum opţional şi nu aveam o reglementare juridică prin care să obligăm beneficiarii să utilizeze sistemul informatic pe care îl avem", a explicat Boloş la B1 TV.

El a precizat că este un regulament care instituie un sistem standard de lucru în tot ce înseamnă sistemul de fonduri europene la nivelul Uniunii Europene, cunoscut sub numele de MySMIS.

[citeste si]

Get it on App Store Get it on Google Play


  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

  TOP STIRI CELE MAI

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy