EXCLUSIV  Manual de geografie din Islanda: Locuitorii României sunt rromi. Foto

Narcis Popa |
Data actualizării: | Data publicării:

Manualul de geografie de clasa a VII-a din Islanda informează că locuitorii României sunt romii și că reprezintă 8% din populația Europei. 

Manualul de geografie din care învață elevii islandezi prezintă caracteristicile fiecărui popor în parte. În dreptul României însă sunt prezentate informații despre rromi și o fotografie cu aceștia.

În cel de-al treilea paragraf este specificat faptul că rromii locuiesc peste tot în Europa, însă cei mai mulți în Europa de Est. Totodată, în text se vorbește despre cultura rromilor, (nicidecum despre cea a românilor) ca fiind una foarte bogată în tradiții frumoase. 

Iată pagina din manual dedicată României: 

 (w670)

Sesizare la Ministerul Educației din Islanda 

Un român care locuiește de șapte ani în Islanda a fost șocat să vadă toate aceste lucruri în manualul de geografie. 

"Fetița mea a venit cu manualul de geografie și mi-a zis: tati, noi suntem rromi? Am fost șocat. Cum adică? M-am uitat în carte și am văzut că în dreptul României este articolul cu rromii. Mi se pare absurd. Am sunat imediat la Ministerul Educației din Islanda, la Editură și am zis că puteau exemplifica altfel: cu un Henri Coandă, cu Dracula dacă tot au pus poza aceea. Am contactat și un avocat islandez care a început din această seară(n.r., la ora redactării articolului) să facă o sesizare scrisă și o va trimite mâine la Ministerul Educației din Islanda pentru a schimba acele denumiri, pentru a oferi elevilor informații reale despre România. În dreptul altor țări, în cazul Greciei se vorbește despre Atena, despre Galileo Galilei, în Spania despre luptele de toreadori și așa mai departe," a povestit Ciprian Daniel pentru Stiridiaspora.ro. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel