Managerul spitalului Iași, Carmen Dorobăț, condamnată definitiv pentru luare de mită

Bogdan Bolojan |
Data publicării:
carmen_dobrovat_medic
carmen_dobrovat_medic

Carmen Dorobăţ, managerul Spitalului de Boli Infecţioase Iaşi, a fost condamnată vineri definitiv într-un dosar de luare de mită.

Este una dintre cele mai puternice voci în lupta împotriva coronavirusului. Aproape zi de zi vorbește despre starea pacienţilor internaţi la Iaşi sau despre ultimele noutăţi privind virusul.

Magistraţii Curţii de Apel au păstrat condamnarea de 3 ani cu suspendare, din prima instanţă, însă i-au modificat pedeapsa complementară. Dacă în primă instanţă medicul nu avea voie nici să prea şi nici să deţină o funcţie publică, acum i-a fost interzis doar să predea într-o instituţie de învăţământ, fie ea privată sau publică, timp de 5 ani.

Soţul ei, Gheorghe Dorobăţ, a fost condamnat şi el în primă instanţă, tot cu suspendare la 2 ani şi 3 luni de închisoare. Pedeapsa a fost menţinută. La fel, nici acesta nu are voie să predea. Lui Gheorghe Dorobăţ i se interzice şi exercitarea unei funcţii publice.

Cei doi soţi au fost condamnaţi pentru luare de mită, într-un dosar trimis în judecată de DNA Iaşi, în urma unui flagrant ce a avut loc la începutul anului 2015. Carmen Dorobăţ a fost acuzată că ar fi luat bani de la studenţi pentru promovarea examenelor, relatează Mediafax.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel