Mâna lui Dumnezeu și ajutorul dat de pompierii români în Grecia (Galerie foto)

Eduard Pascu |
Data publicării:

Pompierii români care se află în misiune în Grecia au reușit să păstreze intactă Mănăstirea Ekklisia Profitis Ilias din Vilia.

”Ziua de ieri a fost dedicată în întregime protecției Mănăstirii Ekklisia Profitis Ilias, din zona Vilia, care este în continuare în pericol. Pompierii militari români, cu o autospecială de stingere, o cisternă, un autoturism de teren, un vehicul utilitar UTV și cu o dronă, au asigurat fără întrerupere zona respectivă (inclusiv pe timpul nopții) și au lichidat focarele, păstrând integritatea obiectivului”, se arată într-un comunicat al IGSU.   

În ceea ce privește misiunile operative, la solicitarea ofițerului de legătură elen, începând cu ora 12:00, pompierii militari români, cu forțe și mijloace, vor desfășura noi misiuni de supraveghere și monitorizare în zona Vilia. 

Aria respectivă este încadrată astăzi la un nivel de risc de incendiu "mediu", cu temperaturi ridicate și cu o viteză a vântului relativ scăzută, însă cu schimbări de direcție.

Conform presei elene munca pompierilor români a fost sprijinită de o putere divină care, la un moment dat, a făcut ca vântul să nu mai sufle așa tare și să împrăștie flăcările, iar dispozitivul de stingere aflat în zona Mănăstirii Ekklisia Profitis Ilias a putut lichida focarele.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel