Mama victimei din localitatea 2 Mai, după procesul lui Vlad Pascu: „Merită o pedeapsă cât mai mare”

Alexandra Curtache |
Data actualizării: | Data publicării:
Mama Robertei, tânăra care a murit în accidentul produs de Vlad Pascu, la 2 Mai
Mama Robertei, tânăra care a murit în accidentul produs de Vlad Pascu, la 2 Mai

Într-un nou termen al procesului care a captivat atenția publicului, mama tinerei ucise în tragicul accident din 2 Mai și-a exprimat revolta față de pedeapsa pe care Vlad Pascu ar putea să o primească. 

Judecătoria Mangalia a fost martora unor momente intense în sala de judecată, unde mama și tatăl victimei au cerut justiție pentru pierderea fiicei lor.

„Să sperăm că se va accepta schimbarea încadrării juridice, Asta sperăm să se accepte schimbarea. Vlad Pascu ar primi între 5 și 7 ani de închisoare cu procedură simplificată. E foarte greu să primească o pedeapsă atât de mică. De aceea suntem revoltați și noi ca părinți și victimele au de suferit atâtea și el scapă cu atât de puțin pentru un omor. Este omor calificat, din moment ce te urci drogat la volan și poliția l-a oprit. Putea să se oprească măcar atunci. Merită o pedeapsă cât mai mare. De câte ori m-am uitat la el, se uita către avocații lui, care probabil i-au spus să nu ne privească.”, a transmis mama fetei ucise conform Antena 3 CNN.

Vlad Pascu a fost adus la Judecătoria Mangalia sub protecția strictă a autorităților, încercând să evite atenția mediatizată asupra sa. Cu toate acestea, familiile victimelor au dorit să își vadă în ochi agresorul.

 

„Vreau să judece corect şi să se aplice legea”

 

De asemenea, tatăl tinerei decedate, Cătălin Dragomir, a oferit câteva declarații despre cum a decurs situația în sala de judecată.

„Am dorit de la prima înfăţişare să-l văd pe cel care mi-a omorât copilul. Nu ştiu dacă merită să îi transmit ceva. Nu, sincer, nu cred că merită. Absolut nimic. Dar vreau să-l văd în ochi. Vreau să-i văd ochii. Dacă are vreo remuşcare, dacă... orice”, a afirmat bărbatul. 

Întrebat dacă procesul ar trebui să fie luat de la început, bărbatul a subliniat că probele sunt deja depuse și că dorința lor principală este ca legea să fie aplicată corect.

„Nu neapărat. Probele sunt depuse la dosar. Vreau să judece corect şi să se aplice legea, să se schimbe încadrarea, să nu-i mai spună avocaţii familiei Pascu, că nu pot să spun că ăsta micu are el avocaţii, nu, familia Pascu, ca să ne înţelegem, da? Să nu-i mai spună judecătoarei sau cine o fi magistrat, ”Vedeţi că dacă schimbaţi se bate cap în cap cu nu ştiu ce articol şi aşa mai departe”. Şi haideţi să ne reamintim că am spus-o de multe, de multe ori, n-a fost de vină doar doamna Ancuţa, că eu nu pot să-i spun judecător persoanei respective, şi doamna procuror, care am înţeles că era prin concediu, să vedem dacă apare”, a mai declarat bărbatul.

Această nouă etapă a procesului a reafirmat dorința familiilor de a obține dreptate pentru pierderea lor dureroasă. Cu toate că drumul către o soluție finală poate fi anevoios, ei continuă să lupte pentru memoria și drepturile fiicei lor și pentru a asigura că acuzatul își asumă responsabilitatea pentru acțiunile sale.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel