Maimuța de Paște, nimic mai delicios! O mâncăm cu linguri mari, prea pufoasă și cremoasă!

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Maimuța de Paște, nimic mai delicios! O mâncăm cu linguri mari, prea pufoasă și cremoasă! FOTO: captură YouTube @recetasanita
Maimuța de Paște, nimic mai delicios! O mâncăm cu linguri mari, prea pufoasă și cremoasă! FOTO: captură YouTube @recetasanita

Îndrăznește să îți pui șorțul și să faci unul dintre cele mai bune deserturi tipice de Paște: Maimuța de Paște. Va fi o activitate foarte distractivă, atât pentru tine, cât și pentru copii (dacă îi ai). 

Ingrediente pentru 6-8 persoane:

 

- 250 g zahăr pudră

- 4 ouă

- sare

- 110 ml smântână

- 200 g de făină

- 4 g de drojdie

- 80 g de unt

- migdalele zaharoase

- cirese

- portocale confiate

- migdale feliate

- 200 g gem de piersici

Pentru gălbenuș:

- 4 gălbenușuri

- 150 g zahăr

- 20 g amidon de porumb.

 

Maimuța de Paște - Mod de preparare

 

Bateți ouăle cu o linguriță de sare, zahărul și smântâna. Adăugați făina cernută cu drojdia și lucrați amestecul până obțineți un aluat omogen. Topiți 70 g de unt și adăugați-l. Turnați acest preparat într-o formă rotundă unsă cu unt, nivelați și coaceți 45 min la 150°.

Pentru gălbenuș: fierbeți 50 ml apă cu zahărul timp de două minute. Bateți gălbenușurile cu amidonul de porumb. Apoi, adaugă siropul în acest preparat, puțin câte puțin. Se pune preparatul anterior pe foc și se lasă să fiarbă până ajunge la fierbere, fără a opri amestecul. Întindeți amestecul pe o tavă și lăsați-l să se răcească.

Desfaceți tortul și împărțiți-l în două discuri egale. Întindeți unul dintre ele cu dulceața și puneți pe celalalt deasupra. Apoi, acoperiți-le cu gălbenușul pe toate părțile.

Lipiți migdalele fulgi în jurul prăjiturii, apăsând în jos. Se decorează cu portocale confiate, migdale colorate, cireșe și un ou de ciocolată.


Prepararea oului de ciocolată:

Topiți 150 g de ciocolată fondant la bain-marie. Când ajunge la 40°, îndepărtați-l și întindeți-l pe o suprafață netedă și curată. Se amestecă până când este la 34° și se colectează.

Umpleți cu ea două forme în formă de jumătate de ou și lăsați-le la frigider 10 minute cu capul în jos pe o tavă, pentru ca excesul de ciocolată să se scurgă.

Scoate-le din frigider și răzuiește marginile pentru a le netezi; apoi, adaugă peste ele un fir de ciocolată topită; fă-o cu ajutorul unei sticle, iar dacă nu ai, folosește o coală de hârtie (o coală curată) în formă de con. Lipiți cele două jumătăți împreună, lăsați-l din nou timp de 10 minute la frigider și desfaceți-l cu grijă.

Poftă bună!

 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel