Maica Marcela Runcan a vizitat comunitățile surorilor baziliene din Argentina și s-a rugat pentru pace în Ucraina

Alexandra Curtache |
Data publicării:
Maica Marcela Runcan a vizitat comunitățile surorilor baziliene din Argentina și s-a rugat pentru pace în lume / Foto: Facebook
Maica Marcela Runcan a vizitat comunitățile surorilor baziliene din Argentina și s-a rugat pentru pace în lume / Foto: Facebook

Maica Marcela Runcan OSBM, Superioara Generală a Surorilor Ordinului Sfântului Vasile cel Mare, a făcut o vizită canonică la comunitățile surorilor baziliene pentru a vedea lucrările lor din Argentina, însoțită de sora Emanujila Vishka OSBM, vicar al congregației.

Maica Marcela Runcan, împreună cu vicarul Emanujila Vishka, au vizitat comunitățile locale și împreună s-au rugat pentru pace în lume, în special în Ucraina.

 

Maica Marcela Runcan: „Să ne rugăm împreună pentru pace în lume, în special în Ucraina”

 

Cu ocazia vizitei, Maica Runcan a spus: "Suntem aici pentru că, așa cum prescrie Biserica, dorim să celebrăm vizita canonică împreună cu surorile noastre și să cunoaștem misiunea lor în provincia basiliană Cristos Rege, o provincie care, din Argentina, a dat multe surori pentru a sluji în alte părți ale ordinului, cum ar fi Roma, Brazilia, Australia și Ucraina.

Dorim să discernem împreună ce ne cere Dumnezeu acum, în aceste vremuri de schimbări rapide, pentru că suntem conștienți că trăim într-o lume în continuă schimbare. Dorim să ne rugăm împreună pentru pace în lume, în special în Ucraina, unde trăiesc un număr mare de surori basarabene care suferă din cauza acestei invazii. Din partea întregului Ordin Basilian, suntem solidari cu ei pentru a-i ajuta să ajute în mijlocul atâtor dureri". 

 

Călugărița româncă: „Domnul ne invită să pășim împreună, să ne unim în rugăciune”

 

Tema vizitei este în concordanță cu tema Sinodului: "Pentru o Biserică sinodală: comuniune, participare și misiune". Călugărița româncă a explicat că, "ascultând vocea Bisericii universale, dorim să răspundem trăind sinodalitatea în viața noastră consacrată. Domnul ne invită să pășim împreună, să ne unim în rugăciune, să ne unim darurile, gândurile și să fim un semn luminos al noului Ierusalim în mijlocul celor care ne cunosc aici, în Ordin și în Biserică".

Vizita canonică, a subliniat, "este o ocazie de întâlnire și dialog cu toți membrii ordinului, un timp de har, de evaluare, de reflecție, de rugăciune, de discernământ și de reînnoire, un timp de ascultare fraternă. Este o trecere a Domnului care ne vizitează, pentru a aduce mântuire, vindecare și unitate".

"Este, de asemenea, un moment în care trebuie să ne întrebăm: care este visul lui Dumnezeu pentru mine și pentru noi, cum putem fi prezența sa rugătoare, vindecătoare și dătătoare de viață în lumea în care trăim", a spus el.

 

Invitație la rugăciune în pragul sărbătorilor

 

La rândul său, sora Vishka a afirmat: "Văd că surorile baziliene din Argentina sunt o prezență foarte importantă în Biserică; pentru misiunea și serviciul lor în educație, în comunicare, în îngrijirea pastorală a tuturor domeniilor, în îngrijirea copiilor și a bătrânilor fragili și vulnerabili, și percep nevoia de credință - făcută mărturie de viață pozitivă în ele - de a atrage noi vocații pentru ca această misiune să nu se oprească".

Este necesar ca tot mai mulți oameni să asculte vocea lui Dumnezeu care cheamă și să dorească să-și consacre viața pentru a-l glorifica pe Cel Preaînalt în orice moment, pentru a umbla în prezența lui, pentru a pulsa de iubirea divină pentru umanitate și a o vesti în acel serviciu generos față de ceilalți, făcut din iubire, care ne face să exclamăm cu bucurie: Dumnezeu este cu noi!”

La rândul ei, sora Monica Jaciuk OSBM, membră a Ordinului, ne-a invitat să ne rugăm așa cum a făcut Sfântul Pavel pentru comunitatea din Efes: "Dumnezeul lui Isus Cristos, Domnul nostru, Tatăl care este în slavă, să vi se manifeste, dându-vă duhul înțelepciunii și al revelației, ca să îl cunoașteți.  Fie ca el să le lumineze vederea interioară, pentru ca ei să poată aprecia speranța la care au fost chemați de Dumnezeu, moștenirea mare și glorioasă pe care Dumnezeu o rezervă sfinților săi și puterea incomparabilă cu care acționează în favoarea celor care cred", a conchis ea, conform presei străine.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel