Mai mulți români furau mașini de lux din Spania și Marea Britanie, iar apoi le făceau bucați într-un atelier din Neamț

Liviu Ludovic |
Data publicării:

Polițiștii au destructurat o rețeta de români care furau mașini de lux din Spania și Marea Britanie pe care mai apoi le făceau bucați într-un atelier din Neamț.

Poliţiştii de la Investigaţii criminale Neamţ au descoperit zilele trecute, într-o hală a unei firme din comuna Bârgăoani, mai multe limuzine aflate în diferite stadii de dezmembrare.

Acţiunea a fost declanşată în baza colaborării cu grupul de actiune Frontex, constituit la nivel european, şi a avut ca scop combaterea infracţiunilor de furt şi trafic de autovehicule de lux.

Mașinile valorează aproximativ 100.000 euro

 

Potrivit poliţiştilor, despre două dintre autoturismele de lux, un BMW şi un Audi, există indicii că au fost sustrase din Anglia şi Spania, valoarea lor fiind de circa 100.000 de euro. În urma anchetei, va fi stabilită provenienţa celorlalte maşini aflate în hala respectivă. În incintă au fost descoperite şi nenunumărate componente auto.

Ipoteza luată în calcul de către anchetatori este aceea că maşinile sustrase nu puteau fi astfel comercializate, aşa că erau dezmembrate, iar piesele erau vândute la bucată.

„Pe 25 octombrie, în urma a două percheziţii la punctele de lucru ale unei societăţi din Bârgăoani, poliţiştii au descoperit şi ridicat, în vederea confiscării, un autoturism de lux, înmatriculat în Marea Britanie, ce figura furat, care se afla în proces de dezmembrare, ansamble, subansamble şi alte componente auto, despre care există suspiciunea că provin din traficul ilicit de autoturisme“, a transmis Poliţia Neamţ, potrivit Adevărul. 

Ulterior, cercetările au stabilit că o altă maşină, marca Audi, evaluată la 50.000 de euro, şi ea dezmembrată, figura ca sustrasă din Spania, de pe 31 august 2021.

Poliţiştii au ridicat de la firmă documente şi înscrisuri, reprezentând livrări de componente din ultimii ani, iar două persoane au fost reţinute pentru tăinuire.

Ambele mașini de lux figurau ca furate, iar oamenii legii verifica acum cât de extinsă este rețeaua.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel